Ένα πολύ καλοκαιρινό φρουτο_ποτό με πεπόνι και ακτινίδιο, ό,τι πρέπει για τα ζεστά πρωινά και απογεύματα.
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 1 μικρό πεπόνι ( 700 γρ. περίπου )
•► 5 ακτινίδια
•► 1 φλιτζάνι παγωμένο νερό
•► 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
•► μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου για το σερβίρισμα
•► παγάκια
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε το πεπόνι από φλούδες και κουκούτσια, το κόβετε σε κομμάτια και το ρίχνετε στο μπλέντερ.
Ξεφλουδίζετε και τα ακτινίδια και τα κόβετε κι αυτά σε φετούλες. Κρατάτε μερικές φετούλες στην άκρη και ρίχνετε τις υπόλοιπες στο μπλέντερ.
Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το παγωμένο νερό και χτυπάτε να πολτοποιηθούν τα υλικά σας. Αν δεν είναι αρκετά ρευστός ο πολτός, προσθέτετε επιπλέον νεράκι μέχρι να πάρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τοποθετείτε από 2 παγάκια σε κάθε ποτήρι και μοιράζετε το χυμό. Διακοσμείτε με κορφούλες από φυλλαράκια δυόσμου, στερεώνετε στα ποτήρια από μια φετούλα ακτινιδίου, βάζετε από ένα καλαμάκι και σερβίρετε αμέσως.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 1 μικρό πεπόνι ( 700 γρ. περίπου )
•► 5 ακτινίδια
•► 1 φλιτζάνι παγωμένο νερό
•► 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
•► μερικά φυλλαράκια φρέσκου δυόσμου για το σερβίρισμα
•► παγάκια
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε το πεπόνι από φλούδες και κουκούτσια, το κόβετε σε κομμάτια και το ρίχνετε στο μπλέντερ.
Ξεφλουδίζετε και τα ακτινίδια και τα κόβετε κι αυτά σε φετούλες. Κρατάτε μερικές φετούλες στην άκρη και ρίχνετε τις υπόλοιπες στο μπλέντερ.
Προσθέτετε το χυμό λεμονιού και το παγωμένο νερό και χτυπάτε να πολτοποιηθούν τα υλικά σας. Αν δεν είναι αρκετά ρευστός ο πολτός, προσθέτετε επιπλέον νεράκι μέχρι να πάρετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Τοποθετείτε από 2 παγάκια σε κάθε ποτήρι και μοιράζετε το χυμό. Διακοσμείτε με κορφούλες από φυλλαράκια δυόσμου, στερεώνετε στα ποτήρια από μια φετούλα ακτινιδίου, βάζετε από ένα καλαμάκι και σερβίρετε αμέσως.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου