Τιραμισού με φράουλες και λευκή σοκολάτα με σαντιγί, δοκιμάστε αυτό το υπέροχο και λιχουδιάρικο γλυκό !!!
Υλικά:
•► 200 γραμμ. μπισκότα
•► 250 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε
•► 100 γραμμ. λευκή σοκολάτα
•► 150 ml κρέμα γάλακτος
•► 250 γραμμ. φράουλες
Για το σιρόπι:
•► 100 γραμμ. φράουλες
•► 40 γραμμ. ζάχαρη
•► 80 ml νερό
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες για το σιρόπι, κόβουμε σε κομμάτια, προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί στο μπλέντερ.
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το μασκαρπόνε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Στη συνέχεια, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά με την κρέμα μασκαρπόνε.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις υπόλοιπες φράουλες (κρατάμε στην άκρη 6 ή 7 για την τελική διακόσμηση) και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Έτσι θα ξεκινήσει τη συναρμολόγηση του Tiramisu. Βρέξτε τις δύο πλευρές των ladyfingers, ένα κάθε φορά στο σιρόπι.
Τοποθετήστε τα μπισκότα σε μια πιατέλα, δίπλα-δίπλα.
Απλώστε σε μια στρώση τη κρέμα μασκαρπόν, περίπου το ένα τρίτο του συνόλου. Τοποθετήστε τις κομμένες φράουλες στη γέμιση.
Επαναλάβετε, με τα ladyfingers, για να δημιουργ. ένα δεύτερο στρώμα.
Τέλος, τοποθετήστε το τελευταίο στρώμα ladyfingers.
Μοιράστε την υπόλοιπη γέμιση πάνω τους.
Κόψτε τις υπόλοιπες φράουλες σε φέτες και διακοσμήσετε το τιραμισού. Βάλτε το στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Στη συνέχεια, διακόσμησε το τιραμισού με τρίμματα λευκής σοκολάτας και σερβίρετε !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
melitzolithos.gr
•► 200 γραμμ. μπισκότα
•► 250 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε
•► 100 γραμμ. λευκή σοκολάτα
•► 150 ml κρέμα γάλακτος
•► 250 γραμμ. φράουλες
Για το σιρόπι:
•► 100 γραμμ. φράουλες
•► 40 γραμμ. ζάχαρη
•► 80 ml νερό
Εκτέλεση:
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις φράουλες για το σιρόπι, κόβουμε σε κομμάτια, προσθέτουμε το νερό και τη ζάχαρη και τα ανακατεύουμε όλα μαζί στο μπλέντερ.
Λιώνουμε τη λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί. Στη συνέχεια, τοποθετήστε το μασκαρπόνε σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει κρεμώδες.
Στη συνέχεια, χτυπήστε την κρέμα γάλακτος και ανακατεύουμε καλά με την κρέμα μασκαρπόνε.
Πλένουμε και καθαρίζουμε τις υπόλοιπες φράουλες (κρατάμε στην άκρη 6 ή 7 για την τελική διακόσμηση) και τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Έτσι θα ξεκινήσει τη συναρμολόγηση του Tiramisu. Βρέξτε τις δύο πλευρές των ladyfingers, ένα κάθε φορά στο σιρόπι.
Τοποθετήστε τα μπισκότα σε μια πιατέλα, δίπλα-δίπλα.
Απλώστε σε μια στρώση τη κρέμα μασκαρπόν, περίπου το ένα τρίτο του συνόλου. Τοποθετήστε τις κομμένες φράουλες στη γέμιση.
Επαναλάβετε, με τα ladyfingers, για να δημιουργ. ένα δεύτερο στρώμα.
Τέλος, τοποθετήστε το τελευταίο στρώμα ladyfingers.
Μοιράστε την υπόλοιπη γέμιση πάνω τους.
Κόψτε τις υπόλοιπες φράουλες σε φέτες και διακοσμήσετε το τιραμισού. Βάλτε το στο ψυγείο για μερικές ώρες.
Στη συνέχεια, διακόσμησε το τιραμισού με τρίμματα λευκής σοκολάτας και σερβίρετε !!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
melitzolithos.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου