Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2017

Μαρμελάδα καρύδι με ξερά σύκα !!!



Μια διαφορετική μαρμελάδα από όσες έχετε δοκιμάσει ως τώρα.

Μπορείτε να την απολαύσετε με χίλιους δυο τρόπους: στο γιαούρτι, στις κρέμες, στα παγωτά, στα κέικ, στο ψωμί, μαζί με λευκά τυριά και αλλαντικά ή όπως τραβάει η όρεξη και προστάξει η φαντασία σας… ...

Υλικά:

•► 6 σύκα ξερά
•► 375 γρ. καρυδόψιχα
•► 1,5 lt νερό
•► ½ λοβό βανίλιας
•► 450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•► 1,5 lt νερό για το μούλιασμα

Εκτέλεση:

Αφήνετε την καρυδόψιχα σε κρύο νερό να μουλιάσει για μια μέρα. Επίσης, βάζετε και τα ξερά σύκα να μουλιάσουν για 4 ώρες, πριν τα χρησιμοποιήσετε.

Κόβετε το λοβό της βανίλιας στη μέση και μετά παίρνετε το μισό, τον κόβετε κατά μήκος και ξύνετε με ένα μυτερό μαχαιράκι τα σποράκια σε ένα μικρό μπολ.

Φτιάχνετε ένα σιρόπι με το νερό, τη βανίλια (σποράκια και λοβό) και τη ζάχαρη. Στραγγίζετε την καρυδόψιχα και τη ρίχνετε στο σιρόπι. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1½ με 2 ώρες ώσπου να δείτε ότι το καρύδι έχει μαλακώσει.

Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και τα σουρώνετε. Αφαιρείτε το λοβό της βανίλιας.

Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα καρύδια μαζί με τα σύκα και το ¼ του σιροπιού. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο σιρόπι ακόμα μέχρι να αποκτήσει το μείγμα σας την υφή μαρμελάδας.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Δημήτρης Χρονόπουλος ~ Food Styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :