Μια διαφορετική μαρμελάδα από όσες έχετε δοκιμάσει ως τώρα.
Μπορείτε να την απολαύσετε με χίλιους δυο τρόπους: στο γιαούρτι, στις κρέμες, στα παγωτά, στα κέικ, στο ψωμί, μαζί με λευκά τυριά και αλλαντικά ή όπως τραβάει η όρεξη και προστάξει η φαντασία σας… ...
Υλικά:
•► 6 σύκα ξερά
•► 375 γρ. καρυδόψιχα
•► 1,5 lt νερό
•► ½ λοβό βανίλιας
•► 450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•► 1,5 lt νερό για το μούλιασμα
Εκτέλεση:
Αφήνετε την καρυδόψιχα σε κρύο νερό να μουλιάσει για μια μέρα. Επίσης, βάζετε και τα ξερά σύκα να μουλιάσουν για 4 ώρες, πριν τα χρησιμοποιήσετε.
Κόβετε το λοβό της βανίλιας στη μέση και μετά παίρνετε το μισό, τον κόβετε κατά μήκος και ξύνετε με ένα μυτερό μαχαιράκι τα σποράκια σε ένα μικρό μπολ.
Φτιάχνετε ένα σιρόπι με το νερό, τη βανίλια (σποράκια και λοβό) και τη ζάχαρη. Στραγγίζετε την καρυδόψιχα και τη ρίχνετε στο σιρόπι. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1½ με 2 ώρες ώσπου να δείτε ότι το καρύδι έχει μαλακώσει.
Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και τα σουρώνετε. Αφαιρείτε το λοβό της βανίλιας.
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα καρύδια μαζί με τα σύκα και το ¼ του σιροπιού. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο σιρόπι ακόμα μέχρι να αποκτήσει το μείγμα σας την υφή μαρμελάδας.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 6 σύκα ξερά
•► 375 γρ. καρυδόψιχα
•► 1,5 lt νερό
•► ½ λοβό βανίλιας
•► 450 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•► 1,5 lt νερό για το μούλιασμα
Εκτέλεση:
Αφήνετε την καρυδόψιχα σε κρύο νερό να μουλιάσει για μια μέρα. Επίσης, βάζετε και τα ξερά σύκα να μουλιάσουν για 4 ώρες, πριν τα χρησιμοποιήσετε.
Κόβετε το λοβό της βανίλιας στη μέση και μετά παίρνετε το μισό, τον κόβετε κατά μήκος και ξύνετε με ένα μυτερό μαχαιράκι τα σποράκια σε ένα μικρό μπολ.
Φτιάχνετε ένα σιρόπι με το νερό, τη βανίλια (σποράκια και λοβό) και τη ζάχαρη. Στραγγίζετε την καρυδόψιχα και τη ρίχνετε στο σιρόπι. Τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου 1½ με 2 ώρες ώσπου να δείτε ότι το καρύδι έχει μαλακώσει.
Τα κατεβάζετε από τη φωτιά και τα σουρώνετε. Αφαιρείτε το λοβό της βανίλιας.
Πολτοποιείτε στο μπλέντερ τα καρύδια μαζί με τα σύκα και το ¼ του σιροπιού. Αν χρειαστεί προσθέτετε λίγο σιρόπι ακόμα μέχρι να αποκτήσει το μείγμα σας την υφή μαρμελάδας.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Δημήτρης Χρονόπουλος ~ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου