Αγαπάμε τα αλμυρά cheesecake και φτιάχνουμε μια ωραία καλοκαιρινή συνταγή που ανοίγει άνετα και ένα κυριακάτικο τραπέζι.
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
Για το μπισκότο της βάσης
•► 200 γρ. κρακεράκια τυριού (αλμυρά)
•► 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
•► 2 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης ψίχα
Για την κρέμα
•► 700 γρ. ανθότυρο Κρήτης
•► 200 γρ. μαλακή φέτα
•► 100 γρ. κατίκι Δομοκού
•► 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
•► ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
•► 1 φλιτζάνι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
•► 3 αβγά
•► 2-3 μικρά κολοκυθάκια σε μικρούς κύβους
•► ½ φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ψίχα
•► αλάτι, πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
•► 1 αγγούρι σε πολύ λεπτές ροδέλες
•► φιστίκια Αιγίνης χοντροκοπανισμένα
•► άνηθο ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο
Για τη μαρμελάδα πιπεριάς
•► 3 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
•► 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι τριμμένο
•► 1 κουτ. σούπας σκόρδο λιωμένο
•► 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 1-2 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 1 κουτ. σούπας ξίδι
•► 1 πρέζα αλάτι
•► 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
Εκτέλεση:
Αλέθετε στο μπλέντερ τα κρακεράκια με τα φιστίκια.
Λιώνετε το βούτυρο σε τηγάνι, προσθέτετε τα τριμμένα κρακεράκια και φιστίκια κι ανακατεύετε μερικά λεπτά. Με αυτό το μίγμα σκεπάζετε τον πάτο μιας φόρμας με αποσπώμενο στεφάνι (με διάμετρο 24εκ.) και ισιώνετε την επιφάνεια. Βάζετε τη φόρμα για λίγο στο ψυγείο.
Τρίβετε στο μεταξύ τη φέτα στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Ανακατεύετε στο μίξερ το ανθότυρο με τη φέτα και το κατίκι και τα αβγά. Τα χτυπάτε για 2 λεπτά και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τον άνηθο, τα κολοκυθάκια και τα φιστίκια. Δοκιμάζετε το αλάτι και ρίχνετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αδειάζετε το μίγμα πάνω από την μπισκοτένια βάση και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά περίπου.
Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε το cheesecake να μείνει μέσα, με μισάνοιχτη την πόρτα μέχρι να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη μαρμελάδα πιπεριάς: Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε τις πιπεριές. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν πασπαλίζετε με το κορνφλάουρ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξίδι και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 6-7 λεπτά. Αν θέλετε πιο ομοιογενή υφή, τις πολτοποιείτε.
Πριν σερβίρετε, κόβετε το αγγούρι σε λεπτές φέτες με το εργαλείο που κόβετε το λάχανο ή σε φαρδιές λωρίδες με το εργαλείο που καθαρίζετε πατάτες. Τις αλατίζετε και καλύπτετε με αυτές την επιφάνεια του φαγητού.
Πασπαλίζετε με τα φιστίκια και τον άνηθο και περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Σερβίρετε το cheesecake συνοδεύοντας με τη μαρμελάδα πιπεριάς.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Για το μπισκότο της βάσης
•► 200 γρ. κρακεράκια τυριού (αλμυρά)
•► 100 γρ. βούτυρο φρέσκο
•► 2 κουτ. σούπας φιστίκια Αιγίνης ψίχα
Για την κρέμα
•► 700 γρ. ανθότυρο Κρήτης
•► 200 γρ. μαλακή φέτα
•► 100 γρ. κατίκι Δομοκού
•► 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο
•► ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
•► 1 φλιτζάνι κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
•► 3 αβγά
•► 2-3 μικρά κολοκυθάκια σε μικρούς κύβους
•► ½ φλιτζάνι φιστίκια Αιγίνης ψίχα
•► αλάτι, πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
•► 1 αγγούρι σε πολύ λεπτές ροδέλες
•► φιστίκια Αιγίνης χοντροκοπανισμένα
•► άνηθο ψιλοκομμένο, ελαιόλαδο
Για τη μαρμελάδα πιπεριάς
•► 3 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
•► 2 κουτ. σούπας κρεμμύδι τριμμένο
•► 1 κουτ. σούπας σκόρδο λιωμένο
•► 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 1-2 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 1 κουτ. σούπας ξίδι
•► 1 πρέζα αλάτι
•► 1 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
Εκτέλεση:
Αλέθετε στο μπλέντερ τα κρακεράκια με τα φιστίκια.
Λιώνετε το βούτυρο σε τηγάνι, προσθέτετε τα τριμμένα κρακεράκια και φιστίκια κι ανακατεύετε μερικά λεπτά. Με αυτό το μίγμα σκεπάζετε τον πάτο μιας φόρμας με αποσπώμενο στεφάνι (με διάμετρο 24εκ.) και ισιώνετε την επιφάνεια. Βάζετε τη φόρμα για λίγο στο ψυγείο.
Τρίβετε στο μεταξύ τη φέτα στον τρίφτη του κρεμμυδιού. Ανακατεύετε στο μίξερ το ανθότυρο με τη φέτα και το κατίκι και τα αβγά. Τα χτυπάτε για 2 λεπτά και προσθέτετε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, τον άνηθο, τα κολοκυθάκια και τα φιστίκια. Δοκιμάζετε το αλάτι και ρίχνετε μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Αδειάζετε το μίγμα πάνω από την μπισκοτένια βάση και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 35-40 λεπτά περίπου.
Σβήνετε το φούρνο και αφήνετε το cheesecake να μείνει μέσα, με μισάνοιχτη την πόρτα μέχρι να κρυώσει.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη μαρμελάδα πιπεριάς: Σοτάρετε στο λάδι το κρεμμύδι και το σκόρδο και προσθέτετε τις πιπεριές. Όταν αρχίσουν να μαλακώνουν πασπαλίζετε με το κορνφλάουρ, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ξίδι και βράζετε σε χαμηλή φωτιά για 6-7 λεπτά. Αν θέλετε πιο ομοιογενή υφή, τις πολτοποιείτε.
Πριν σερβίρετε, κόβετε το αγγούρι σε λεπτές φέτες με το εργαλείο που κόβετε το λάχανο ή σε φαρδιές λωρίδες με το εργαλείο που καθαρίζετε πατάτες. Τις αλατίζετε και καλύπτετε με αυτές την επιφάνεια του φαγητού.
Πασπαλίζετε με τα φιστίκια και τον άνηθο και περιχύνετε με ελάχιστο ελαιόλαδο. Σερβίρετε το cheesecake συνοδεύοντας με τη μαρμελάδα πιπεριάς.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από την Σιμόνη Καφίρη
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου