Όσο θα ψήνονται, θα μοσχοβολά όλο το σπίτι. Σε άλλους αρέσουν τραγανά, σε άλλους μαλακά και αφράτα.
Όπως και να είναι τα μουστοκούλουρα, υγιεινά και αρωματικά, ταιριάζουν με τον καφέ και το τσάι, αλλά είναι και ένα εξαιρετικό σνακ για το σχολείο.
Σε αυτή την περίπτωση, αν προσθέσετε στο μίγμα και δυο-τρεις κουταλιές κακάο, το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει τα παιδιά !!!
Υλικά:   { Μερίδες: 30-35 κουλουράκια }
•► 1 φλιτζάνι πετιμέζι
•► 1 & ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
•► 3-4 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
•► ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
•► 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
•► 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
•► ¼ φλιτζανιού μπράντι
•► ¼ φλιτζανιού ρακή ή τσίπουρο
•► 1 κουτ. σούπας σόδα
•► 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
•► 1 κουτ. σούπας κανέλα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Το αφήνετε να κρυώσει. Ανακατεύετε στο μίξερ το σιμιγδάλι με το αλεύρι και ρίχνετε το λάδι. Τα χτυπάτε μαζί για λίγα λεπτά.
Προσθέτετε το πετιμέζι, τη ζάχαρη, τα κανελογαρίφαλα, το μπράντι, το τσίπουρο και το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού όπου έχετε διαλύσει τη σόδα.
Συνεχίζετε το χτύπημα με τους γάντζους ζυμώματος μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να πάρετε μια ζύμη ομοιογενή. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμη, μέχρι να γίνει μια σχεδόν σφιχτή ζύμη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Κάνετε με τη ζύμη μεγάλα κορδόνια και τα κόβετε σε ισομεγέθη κομμάτια. Παίρνετε κάθε κομμάτι, το στρίβετε και σχηματίζετε κουλουράκια.
Αλείφετε με λάδι ένα ταψί, τοποθετείτε μέσα τα κουλουράκια και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 1 φλιτζάνι πετιμέζι
•► 1 & ½ φλιτζάνι σιμιγδάλι ψιλό
•► 3-4 φλιτζάνια αλεύρι σκληρό
•► ¾ φλιτζανιού ζάχαρη
•► 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
•► 2 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
•► ¼ φλιτζανιού μπράντι
•► ¼ φλιτζανιού ρακή ή τσίπουρο
•► 1 κουτ. σούπας σόδα
•► 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο σε σκόνη
•► 1 κουτ. σούπας κανέλα
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε το λάδι σε ένα τηγάνι. Το αφήνετε να κρυώσει. Ανακατεύετε στο μίξερ το σιμιγδάλι με το αλεύρι και ρίχνετε το λάδι. Τα χτυπάτε μαζί για λίγα λεπτά.
Προσθέτετε το πετιμέζι, τη ζάχαρη, τα κανελογαρίφαλα, το μπράντι, το τσίπουρο και το χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού όπου έχετε διαλύσει τη σόδα.
Συνεχίζετε το χτύπημα με τους γάντζους ζυμώματος μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να πάρετε μια ζύμη ομοιογενή. Αν χρειάζεται, προσθέτετε λίγο αλεύρι ακόμη, μέχρι να γίνει μια σχεδόν σφιχτή ζύμη.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180ºC. Κάνετε με τη ζύμη μεγάλα κορδόνια και τα κόβετε σε ισομεγέθη κομμάτια. Παίρνετε κάθε κομμάτι, το στρίβετε και σχηματίζετε κουλουράκια.
Αλείφετε με λάδι ένα ταψί, τοποθετείτε μέσα τα κουλουράκια και τα ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 25 λεπτά περίπου.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη ~ Food Styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου