ΟΝΕΙΡΕΥΟΜΑΙ … Να χωθώ στον καναπέ μου με μια κούπα ζεστό καφέ και ένα κομμάτι τάρτα σοκολάτα.
Η τάρτα μου είναι παγωμένη. Έμεινε στο ψυγείο όλο το βράδυ για να σφίξει σωστά. Όσο και να την αφήσεις, πάλι βελούδινη θα είναι η γκανάς σοκολάτας.
Η καραμέλα με Φυστικοβούτυρο Αφοί Χαϊτογλου Απαλό θα σφίξει καλά, τόσο ώστε να σου κολλήσει ελαφρώς στα δόντια, όπως πρέπει. Η βάση αλμυρή σπάει τη γλύκα και τη μονοτονία, κάνει την τσαχπινιά της.
Μια μπουκιά κρύα τάρτα και μια γουλιά ζεστού καφέ. Λιώνουν όλα στο στόμα, συγκλονίζουν με τον αναπάντεχο συνδυασμό τους. Το φθινόπωρο στην πόλη είναι όμορφο, ήρεμο, δημιουργικό… ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΟ !!!!
Υλικά:   { Για 8 Μερίδες }
Για τη βάση
•► 190 γρ. κρακεράκια
•► 30 γρ. ζάχαρη
•► 70 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για τη γέμιση
•► 110 γρ. ζάχαρη καστανή
•► 1 κ.σ. ζάχαρη λευκή
•► 70 ml κρέμα γάλακτος
•► 35 γρ. βούτυρο
•► 2 κ.σ. Φυστικοβούτυρο Αφοί Χαΐτογλου Απαλό
Για την επικάλυψη
•► 150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
•► 140 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη βάση: Σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) βάζουμε τα κρακεράκια με τη ζάχαρη και τα αλέθουμε. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε μπολ και το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Πιέζουμε την τριφτή ζύμη στον πάτο και τα τοιχώματα βουτυρωμένης ταρτιέρας. Ψήνουμε τη βάση σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για 10-12 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Βάζουμε σε κατσαρόλα την καστανή και τη λευκή ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε το Φυστικοβούτυρο Αφοί Χαΐτογλου Απαλό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 3-4 λεπτά επιπλέον.
Αποσύρουμε τη γέμιση από τη φωτιά και τη ρίχνουμε πάνω στη βάση. Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, την αφήνουμε να σταθεί για 2 λεπτά κι έπειτα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
Περιχύνουμε με τη σοκολάτα τη γέμιση ομοιόμορφα. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
madameginger.com
Για τη βάση
•► 190 γρ. κρακεράκια
•► 30 γρ. ζάχαρη
•► 70 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για τη γέμιση
•► 110 γρ. ζάχαρη καστανή
•► 1 κ.σ. ζάχαρη λευκή
•► 70 ml κρέμα γάλακτος
•► 35 γρ. βούτυρο
•► 2 κ.σ. Φυστικοβούτυρο Αφοί Χαΐτογλου Απαλό
Για την επικάλυψη
•► 150 γρ. κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
•► 140 ml κρέμα γάλακτος
Εκτέλεση:
Ετοιμάζουμε τη βάση: Σε επεξεργαστή τροφίμων (μούλτι) βάζουμε τα κρακεράκια με τη ζάχαρη και τα αλέθουμε. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε μπολ και το περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά.
Πιέζουμε την τριφτή ζύμη στον πάτο και τα τοιχώματα βουτυρωμένης ταρτιέρας. Ψήνουμε τη βάση σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180oC, για 10-12 λεπτά. Την αφήνουμε να κρυώσει.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση: Βάζουμε σε κατσαρόλα την καστανή και τη λευκή ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος και το βούτυρο. Ζεσταίνουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 4 λεπτά. Προσθέτουμε το Φυστικοβούτυρο Αφοί Χαΐτογλου Απαλό και συνεχίζουμε το ανακάτεμα για 3-4 λεπτά επιπλέον.
Αποσύρουμε τη γέμιση από τη φωτιά και τη ρίχνουμε πάνω στη βάση. Την αφήνουμε να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
Ετοιμάζουμε την επικάλυψη: Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και λίγο πριν βράσει αποσύρουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα, την αφήνουμε να σταθεί για 2 λεπτά κι έπειτα ανακατεύουμε απαλά μέχρι να έχουμε ένα λείο σοκολατένιο μείγμα.
Περιχύνουμε με τη σοκολάτα τη γέμιση ομοιόμορφα. Την αφήνουμε να κρυώσει και τη βάζουμε στο ψυγείο μέχρι το σερβίρισμα.
Δείτε το κάτωθι κατατοπιστικό video… …
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Madame Ginger ~ Food Styling: Μαριλού Παντάκη
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
madameginger.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου