Θαλασσινά “ντολμαδάκια” ή αλλιώς αρωματικές γαρίδες ψητές στο γκριλ και τυλιγμένες σε αμπελόφυλλα. Ένας υπέροχος μεζές για ούζο και τσίπουρο.
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
•► 500 γρ. μεσαίες γαρίδες χωρίς κέλυφος, με ουρά, πλυμέν. & στραγγισ.
•► 100 γρ. μικρά αμπελόφυλλα
•► 1 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
•► 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
•► 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ή βασιλικό ψιλοκομμένο
•► ½ κουτ. γλυκού θυμάρι
•► αλάτι, πιπέρι
•► ¼ ( 60ml ) φλιτζανιού ελαιόλαδο
•► 4 κουτ. σούπας κρασί λευκό
•► 1 λεμόνι κομμένο στα 4
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τα βότανα, το αλάτι και το πιπέρι. Παίρνετε μία-μία τις γαρίδες και τις βουτάτε σε λίγο χυμό λεμονιού και μετά στο μίγμα με τα βότανα.
Στρώνετε στον πάγκο εργασίας ένα αμπελόφυλλο και τοποθετείτε στην άκρη του μια γαρίδα με την ουρά έξω. Τυλίγετε το αμπελόφυλλο όπως τα ντολμαδάκια και αγκαλιάζετε τη γαρίδα, φροντίζοντας να μένει η ουρά έξω. Όταν τυλίξετε όλες τις γαρίδες, τις στρώνετε σε ταψί.
Τις περιχύνετε με το λάδι και το κρασί, και τις ψήνετε στον φούρνο για 7 λεπτά. Κρατάτε τους χυμούς από το ταψί για το σερβίρισμα.
Σερβίρετε τις γαρίδες και τις συνοδεύετε με λευκό ρύζι ατμού. Διακοσμείτε με φέτες λεμονιού και συνοδεύετε το πιάτο με ανάμικτη σαλάτα εποχής.
Tips:
Μπορείτε να συνδυάσετε άλλο μίγμα για τις γαρίδες όπως, ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα και ψιλοκομμένο σκόρδο ή άλλα βότανα και μπαχαρικά της αρεσκείας σας.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 500 γρ. μεσαίες γαρίδες χωρίς κέλυφος, με ουρά, πλυμέν. & στραγγισ.
•► 100 γρ. μικρά αμπελόφυλλα
•► 1 κουτ. σούπας φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
•► 1 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
•► 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ή βασιλικό ψιλοκομμένο
•► ½ κουτ. γλυκού θυμάρι
•► αλάτι, πιπέρι
•► ¼ ( 60ml ) φλιτζανιού ελαιόλαδο
•► 4 κουτ. σούπας κρασί λευκό
•► 1 λεμόνι κομμένο στα 4
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύετε τα βότανα, το αλάτι και το πιπέρι. Παίρνετε μία-μία τις γαρίδες και τις βουτάτε σε λίγο χυμό λεμονιού και μετά στο μίγμα με τα βότανα.
Στρώνετε στον πάγκο εργασίας ένα αμπελόφυλλο και τοποθετείτε στην άκρη του μια γαρίδα με την ουρά έξω. Τυλίγετε το αμπελόφυλλο όπως τα ντολμαδάκια και αγκαλιάζετε τη γαρίδα, φροντίζοντας να μένει η ουρά έξω. Όταν τυλίξετε όλες τις γαρίδες, τις στρώνετε σε ταψί.
Τις περιχύνετε με το λάδι και το κρασί, και τις ψήνετε στον φούρνο για 7 λεπτά. Κρατάτε τους χυμούς από το ταψί για το σερβίρισμα.
Σερβίρετε τις γαρίδες και τις συνοδεύετε με λευκό ρύζι ατμού. Διακοσμείτε με φέτες λεμονιού και συνοδεύετε το πιάτο με ανάμικτη σαλάτα εποχής.
Tips:
Μπορείτε να συνδυάσετε άλλο μίγμα για τις γαρίδες όπως, ψιλοκομμένη λιαστή ντομάτα και ψιλοκομμένο σκόρδο ή άλλα βότανα και μπαχαρικά της αρεσκείας σας.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή απο Γεωργία Κοφινά ~ Food styling: Έλενα Jeffrey
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου