Η κλασική χωριάτικη σαλάτα δεν συνοδεύει τα ζυμαρικά μόνο στο πλάι, αλλά γίνεται και μια δροσερή και πολύ εύκολη σάλτσα. Τη λέτε και η απόλυτη καλοκαιρινή μακαρονάδα !!!!!
Υλικά: { Για 4-5 Μερίδες }
•► 1 πακέτο πέννες ολικής άλεσης
•► 3 μέτριες ντομάτες, κόκκινες και σφιχτές
•► 2 αγγουράκια, πλυμένα καλά
•► 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
•► 2 κουτ. σούπας κάππαρη
•► 10 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, σε ροδέλες
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. σούπας ξίδι
•► 150 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
•► αλάτι χοντρό, ρίγανη ξερή
•► φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης και μερικά ολόκληρα κλαράκια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Χαράζετε στις ντομάτες ένα σταυρό και τις ρίχνετε για 10 δευτερόλεπτα σε καυτό νερό. Τις βγάζετε και, αφού τις ξεπλύνετε με κρύο νερό, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε ζαράκια. Σε ζαράκια κόβετε και το αγγούρι, χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα του και αφού απομακρύνετε τα σποράκια τους.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τις ντομάτες, τα αγγουράκια, το κρεμμύδι και αλατίζετε με χοντρό αλάτι. Προσθέτετε τις ελιές, την κάππαρη, τα φυλλαράκια τη φρέσκιας ρίγανης και την ξερή. Περιχύνετε με το ξίδι και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τη σάλτσα χωριάτικης σαλάτας, τη φέτα και ανακατεύετε.
Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε πιάτα, διακοσμώντας το καθένα με ένα κλαράκι φρέσκιας ρίγανης.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 1 πακέτο πέννες ολικής άλεσης
•► 3 μέτριες ντομάτες, κόκκινες και σφιχτές
•► 2 αγγουράκια, πλυμένα καλά
•► 1 κρεμμύδι μέτριο, ψιλοκομμένο
•► 2 κουτ. σούπας κάππαρη
•► 10 ελιές Καλαμών χωρίς κουκούτσι, σε ροδέλες
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. σούπας ξίδι
•► 150 γρ. φέτα χοντροτριμμένη
•► αλάτι χοντρό, ρίγανη ξερή
•► φυλλαράκια φρέσκιας ρίγανης και μερικά ολόκληρα κλαράκια για το σερβίρισμα
Εκτέλεση:
Βράζετε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία τους.
Χαράζετε στις ντομάτες ένα σταυρό και τις ρίχνετε για 10 δευτερόλεπτα σε καυτό νερό. Τις βγάζετε και, αφού τις ξεπλύνετε με κρύο νερό, τις ξεφλουδίζετε και τις κόβετε σε ζαράκια. Σε ζαράκια κόβετε και το αγγούρι, χωρίς να αφαιρέσετε τη φλούδα του και αφού απομακρύνετε τα σποράκια τους.
Σε ένα μπολ ρίχνετε τις ντομάτες, τα αγγουράκια, το κρεμμύδι και αλατίζετε με χοντρό αλάτι. Προσθέτετε τις ελιές, την κάππαρη, τα φυλλαράκια τη φρέσκιας ρίγανης και την ξερή. Περιχύνετε με το ξίδι και το ελαιόλαδο και ανακατεύετε.
Στραγγίζετε τα μακαρόνια και τα ξαναρίχνετε στην κατσαρόλα. Προσθέτετε τη σάλτσα χωριάτικης σαλάτας, τη φέτα και ανακατεύετε.
Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε πιάτα, διακοσμώντας το καθένα με ένα κλαράκι φρέσκιας ρίγανης.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου ~ Food styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου