Μια μαρμελάδα με ιδιαίτερη νοστιμιά, με τη γλύκα της μαυροδάφνης να την κάνει πραγματικά ξεχωριστή !!!
Υλικά:
•► 500 γρ. αχλάδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
•► 1 λοβό βανίλιας
•► 500 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
•► 1 ξυλάκι κανέλα
•► 150 ml μαυροδάφνη
Εκτέλεση:
Κόβετε το λοβό της βανίλιας κατά μήκος και χρησιμοποιώντας ένα μυτερό μαχαιράκι «ξύνετε» τα σποράκια σε ένα σκεύος. Ρίχνετε και τα ψιλοκομμένα αχλάδια και ανακατεύετε μια φορά.
Προσθέτετε και τη ζάχαρη καλύπτοντας τα αχλάδια και τα σκεπάζετε με μεμβράνη. Τα αφήνετε για περίπου 5 ώρες για να βγάλουν το χυμό τους.
Στη συνέχεια, τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε το ξύλο κανέλας και τη μαυροδάφνη. Ανακατεύετε κατά διαστήματα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά. Η μαρμελάδα θα είναι έτοιμη όταν θα έχει εξατμιστεί το μεγαλύτερο ποσοστό υγρασίας.
Αφαιρείτε το ξυλάκι κανέλας και μοιράζετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ακόμα ζεστή, χωρίς να αφήσετε κενό στο καπάκι. Διατηρείτε τη μαρμελάδα στη συντήρηση.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 500 γρ. αχλάδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
•► 1 λοβό βανίλιας
•► 500 γρ. ζάχαρη, κρυσταλλική
•► 1 ξυλάκι κανέλα
•► 150 ml μαυροδάφνη
Εκτέλεση:
Κόβετε το λοβό της βανίλιας κατά μήκος και χρησιμοποιώντας ένα μυτερό μαχαιράκι «ξύνετε» τα σποράκια σε ένα σκεύος. Ρίχνετε και τα ψιλοκομμένα αχλάδια και ανακατεύετε μια φορά.
Προσθέτετε και τη ζάχαρη καλύπτοντας τα αχλάδια και τα σκεπάζετε με μεμβράνη. Τα αφήνετε για περίπου 5 ώρες για να βγάλουν το χυμό τους.
Στη συνέχεια, τα βάζετε σε μια κατσαρόλα και προσθέτετε το ξύλο κανέλας και τη μαυροδάφνη. Ανακατεύετε κατά διαστήματα και τα αφήνετε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά. Η μαρμελάδα θα είναι έτοιμη όταν θα έχει εξατμιστεί το μεγαλύτερο ποσοστό υγρασίας.
Αφαιρείτε το ξυλάκι κανέλας και μοιράζετε τη μαρμελάδα σε αποστειρωμένα βάζα όσο είναι ακόμα ζεστή, χωρίς να αφήσετε κενό στο καπάκι. Διατηρείτε τη μαρμελάδα στη συντήρηση.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Δημήτρης Χρονόπουλος ~ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου