Οι πατάτες φούρνου είναι το καλύτερο συνοδευτικό για ψητό κρέας, κοτόπουλο και ψάρι.
Για να γίνουν ακόμη πιο γευστικές, θα τις ψήσετε με μια αρωματική μαρινάδα και κλεισμένες σε πακέτο και θα τις συνοδεύσετε με πλούσια σάλτσα φέτας.
Υλικά:   { Για 4-6 Μερίδες }
•► 1 & ½ κιλό μικρές πατάτες, πλυμένες καλά, με τη φλούδα
•► ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► ½ φλιτζάνι μουστάρδα με κόκκους
•► χυμό από 2 μικρά λεμόνια
•► 3 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
•► 2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο
•► 2-3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα φέτας
•► 350 γρ. φέτα θρυμματισμένη
•► 100 γρ. ανθότυρο
•► 150 γρ. γιαούρτι
•► 80 ml κρέμα γάλακτος
•► 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. σούπας βούτυρο
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC.
Στρώνετε δύο μεγάλες λαδόκολλες (κατά προτίμηση τις σκουρόχρωμες καφέ και όχι το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος) στη λαμαρίνα του φούρνου. Ρίχνετε πάνω τις πατάτες, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τα μυρωδικά και το σκόρδο.
Περιχύνετε με τη σάλτσα και κλείνετε σφιχτά τις λαδόκολλες σε πακέτο. Ασφαλίζετε το πακέτο με σπάγκο μαγειρικής και το αφήνετε μέσα στη λαμαρίνα. Ψήνετε τις πατάτες στον φούρνο για 1 ώρα.
Για τη σάλτσα φέτας: Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε τη φέτα και το ανθότυρο και τα «σπάτε» με πιρούνι μέχρι να λιώσουν.
Προσθέτετε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία απαλή κρέμα. Αλατίζετε ελαφρά και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε σε μπολ μαζί με τις πατάτες.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 1 & ½ κιλό μικρές πατάτες, πλυμένες καλά, με τη φλούδα
•► ½ φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► ½ φλιτζάνι μουστάρδα με κόκκους
•► χυμό από 2 μικρά λεμόνια
•► 3 σκελίδες σκόρδο με τη φλούδα
•► 2-3 κλωναράκια δεντρολίβανο φρέσκο
•► 2-3 κλωναράκια θυμάρι φρέσκο
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη σάλτσα φέτας
•► 350 γρ. φέτα θρυμματισμένη
•► 100 γρ. ανθότυρο
•► 150 γρ. γιαούρτι
•► 80 ml κρέμα γάλακτος
•► 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 1 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. σούπας βούτυρο
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ αναμιγνύετε το ελαιόλαδο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε καλά. Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200οC.
Στρώνετε δύο μεγάλες λαδόκολλες (κατά προτίμηση τις σκουρόχρωμες καφέ και όχι το αντικολλητικό χαρτί ψησίματος) στη λαμαρίνα του φούρνου. Ρίχνετε πάνω τις πατάτες, αλατοπιπερώνετε και πασπαλίζετε με τα μυρωδικά και το σκόρδο.
Περιχύνετε με τη σάλτσα και κλείνετε σφιχτά τις λαδόκολλες σε πακέτο. Ασφαλίζετε το πακέτο με σπάγκο μαγειρικής και το αφήνετε μέσα στη λαμαρίνα. Ψήνετε τις πατάτες στον φούρνο για 1 ώρα.
Για τη σάλτσα φέτας: Σε ένα μικρό τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο και το βούτυρο να ζεσταθούν. Προσθέτετε το κρεμμύδι και σοτάρετε ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσει. Ρίχνετε τη φέτα και το ανθότυρο και τα «σπάτε» με πιρούνι μέχρι να λιώσουν.
Προσθέτετε το γιαούρτι και την κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία απαλή κρέμα. Αλατίζετε ελαφρά και πασπαλίζετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Σερβίρετε σε μπολ μαζί με τις πατάτες.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ντίνα Νικολάου ~ Food styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου