Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2017

Κολοκύθια γεμιστά με αρνίσιο κιμά
και σάλτσα αβγολέμονο !!!



Γεμίζετε τα κολοκυθάκια με αρνίσιο κιμά, που τους δίνει ακόμα πιο ξεχωριστή γεύση και τα σερβίρετε κλασικά με ένα ωραίο αβγολέμονο !!!

Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }

•► 12 κολοκύθια μέτρια
•► 600 γρ. κιμά αρνίσιο (ή μοσχαρίσιο αν προτιμάτε)
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
•► ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► ½ φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
•► ¼ φλιτζανιού δυόσμο ψιλοκομμένο
•► ¾ φλιτζανιού ρύζι τύπου καρολίνα
•► 1 ντομάτα ώριμη χαραγμένη στα 4
•► ⅔ φλιτζανιού ελαιόλαδο
•► 3 αβγά
•► χυμό από 1-2 λεμόνια
•► αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Πλένετε και αδειάζετε τα κολοκύθια προσεκτικά με το ειδικό εργαλείο ή με μικρό κουταλάκι. Ψιλοκόβετε μισό φλιτζάνι περίπου από το εσωτερικό και το φυλάτε.

Βάζετε τον κιμά και το κρεμμύδι σε μέτρια κατσαρόλα πάνω σε μέτρια φωτιά και τα σοτάρετε, ανακατεύοντας κάθε τόσο με σπάτουλα για να μη σβολιάσει ο κιμάς.

Προσθέτετε το μισό λάδι και σοτάρετε το μίγμα ελαφρά. Ρίχνετε το μαϊντανό, τον άνηθο, το δυόσμο, το ψιλοκομμένο εσωτερικό των κολοκυθιών, το ρύζι, αλάτι και πιπέρι και σοτάρετε το μίγμα για 2-3 λεπτά.

Προσθέτετε μισό φλιτζάνι νερό και σιγοβράζετε μέχρι να πιει ο κιμάς τα υγρά του.

Γεμίζετε τα κολοκυθάκια με το μίγμα του κιμά αφήνοντας κενό 2εκ. από το άνοιγμά τους και τα τοποθετείτε το ένα δίπλα στο άλλο σε φαρδιά κατσαρόλα όπως τα ντολμαδάκια.

Τοποθετείτε πάνω από τα κολοκύθια και στο κέντρο της κατσαρόλας την ντομάτα, προσθέτετε τρία φλιτζάνια νερό ή ζωμό κρέατος και το υπόλοιπο λάδι.

Σιγοβράζετε το φαγητό για 30-40 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκυθάκια και να βράσει το ρύζι. Αν χρειαστεί, προσθέτετε νερό έτσι ώστε να απομείνει ενάμισι φλιτζάνι ζωμός στο τέλος.

Ετοιμάζετε το αβγολέμονο: Χτυπάτε τα αβγά στο multi και προσθέτετε το λεμόνι. Μετά παίρνετε ζωμό με μια κουτάλα από την κατσαρόλα και τον ρίχνετε λίγο λίγο στο αβγολέμονο χτυπώντας καλά.

Περιχύνετε με το μίγμα τα κολοκυθάκια και κουνάτε την κατσαρόλα έτσι ώστε να πάει παντού η σάλτσα. Αφήνετε το φαγητό σε σιγανή φωτιά και, πριν πάρει βράση, κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Μεταφέρετε τα κολοκυθάκια σε πιατέλα και ρίχνετε από πάνω το αβγολέμονο, πασπαλίζετε με ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρετε.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Γεωργία Κοφινά ~ Food styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

Δεν υπάρχουν σχόλια :