Αυτά τα κουλουράκια μοσχοβολούν πορτοκάλι και κανέλα, ενώ είναι και νηστίσιμα μιας και γίνονται με ελαιόλαδο.
Θα τα πλάσετε σε ό,τι σχήμα θέλετε και θα γίνουν ο καλύτερος συνοδός για τον καφέ και το τσάι σας !!!
Υλικά:   { Μερίδες: για περίπου 50 κουλουράκια }
•► 940 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 460 γρ. ζάχαρη
•► 1 βανιλίνη
•► 70 γρ. σουσάμι
•► 2 ξυλάκια κανέλας
•► ξύσμα από 1 πορτοκάλι
•► 20 γρ. αμμωνία
•► 250 ml χυμό πορτοκαλιού
•► 200 ml ελαιόλαδο
•► 260 ml νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το νερό με τα ξύλα κανέλας για 3 με 4 λεπτά, για να αρωματιστεί. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζετε το αρωματισμένο κρύο νερό, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύετε.
Ρίχνετε το αλεύρι σιγά - σιγά και ζυμώνετε με τα χέρια (ή στο μίξερ με το φτερό) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Η ζύμη δεν θέλει πολύ πλάσιμο, πρέπει να είναι σχετικά μαλακή.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Πλάθετε τα κουλουράκια σε σχήμα της επιλογής σας και τα αραδιάζετε στο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 940 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 460 γρ. ζάχαρη
•► 1 βανιλίνη
•► 70 γρ. σουσάμι
•► 2 ξυλάκια κανέλας
•► ξύσμα από 1 πορτοκάλι
•► 20 γρ. αμμωνία
•► 250 ml χυμό πορτοκαλιού
•► 200 ml ελαιόλαδο
•► 260 ml νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι βράζετε το νερό με τα ξύλα κανέλας για 3 με 4 λεπτά, για να αρωματιστεί. Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει.
Σε ένα μπολ βάζετε το αρωματισμένο κρύο νερό, προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι και ανακατεύετε.
Ρίχνετε το αλεύρι σιγά - σιγά και ζυμώνετε με τα χέρια (ή στο μίξερ με το φτερό) μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Η ζύμη δεν θέλει πολύ πλάσιμο, πρέπει να είναι σχετικά μαλακή.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και στρώνετε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος.
Πλάθετε τα κουλουράκια σε σχήμα της επιλογής σας και τα αραδιάζετε στο ταψί. Ψήνετε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Η Συνταγή από Δημήτρης Χρονόπουλος ~ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου