Παρόμοια με το πολίτικο χοσάφι, αυτή η κομπόστα με αποξηραμένα φρούτα θα σας μαγέψει με τη φίνα γεύση της. Την απολαμβάνετε σκέτη, ή την συνοδεύετε με γιαούρτι ή παγωτό καϊμάκι.
Υλικά:   { Για 5 Μερίδες }
•► 500 γρ. μίγμα από αποξηραμένα φρούτα: σταφίδες, σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα, ανανά
•► 1 & ½ κουτ. σούπας ζάχαρη
•► ¾ από 1 μπουκάλι μοσχάτο κρασί, ή όσο χρειάζεται για να σκεπάζει ίσα-ίσα τα φρούτα
•► 4 ξύλα κανέλας
•► 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
•► 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλα
•► ½ φλιτζάνι καρύδια
•► 2 κουτ. σούπας σουσάμι
Εκτέλεση:
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, βράζετε σε μέτρια φωτιά τα αποξηραμένα φρούτα, τη ζάχαρη, το κρασί, την κανέλα, το τζίντζερ και τα γαρίφαλα, μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα. Εάν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό, ώστε το υγρό να καλύπτει τα ίσα-ίσα τα φρούτα.
Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι καβουρδίζετε τα καρύδια και το σουσάμι.
Όταν είναι έτοιμα τα φρούτα σερβίρετε, πασπαλίζοντας με τα καρύδια και το σουσάμι.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 500 γρ. μίγμα από αποξηραμένα φρούτα: σταφίδες, σύκα, δαμάσκηνα, βερίκοκα, ανανά
•► 1 & ½ κουτ. σούπας ζάχαρη
•► ¾ από 1 μπουκάλι μοσχάτο κρασί, ή όσο χρειάζεται για να σκεπάζει ίσα-ίσα τα φρούτα
•► 4 ξύλα κανέλας
•► 1 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
•► 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλα
•► ½ φλιτζάνι καρύδια
•► 2 κουτ. σούπας σουσάμι
Εκτέλεση:
Σε μια φαρδιά και ρηχή κατσαρόλα, βράζετε σε μέτρια φωτιά τα αποξηραμένα φρούτα, τη ζάχαρη, το κρασί, την κανέλα, το τζίντζερ και τα γαρίφαλα, μέχρι να μαλακώσουν τα φρούτα. Εάν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό, ώστε το υγρό να καλύπτει τα ίσα-ίσα τα φρούτα.
Στο μεταξύ, σε ένα τηγάνι καβουρδίζετε τα καρύδια και το σουσάμι.
Όταν είναι έτοιμα τα φρούτα σερβίρετε, πασπαλίζοντας με τα καρύδια και το σουσάμι.
Δείτε το κάτωθι κατατοπιστικό video... ...
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ελένη Ψυχούλη
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου