Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2017

Τρικολόρε φάβας σε φόρμα !!!



Ένα εντυπωσιακό συνοδευτικό που ταιριάζει υπέροχα με ψάρια, θαλασσινά αλλά και κοτόπουλο.

Υλικά:   { Για 6-7 Μερίδες }

•► 500 γρ. φάβα
•► 1 κρεμμύδι μέτριο, κομμένο στα 4
•► 2 πιπεριές Φλωρίνης ψητές
•► ½ φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
•► 1 φύλλο δάφνης
•► 3-4 κόκκους μπαχάρι
•► 7-8 φλιτζάνια νερό (περίπου)
•► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι

Για το γαρνίρισμα

•► 4-5 λεπτές λωρίδες πιπεριά Φλωρίνης
•► 3-4 τούφες μαϊντανό
•► 1 κουτ. σούπας κρεμμυδάκι φρέσκο, σε λεπτές ροδέλες
•► λίγη κάππαρη

Εκτέλεση:

Προβράζετε τη φάβα σε τρία φλιτζάνια νερό μέχρι να βγάλει αφρό, τη στραγγίζετε και την ξεπλένετε με κρύο νερό.

Βάζετε το νερό να βράσει σε μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε τη φάβα, το κρεμμύδι, τη δάφνη και το μπαχάρι. Αφήνετε να βράσει σε μέτρια φωτιά περίπου για 45-60 λεπτά μέχρι να μαλακώσει, ανακατεύοντας συχνά για να μην κολλήσει.

Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο νερό ή ζωμό ακόμα κατά τη διάρκεια του βρασίματος. Η φάβα πρέπει να είναι αρκετά παχύρευστη. Στο τέλος προσθέτετε αλάτι και πιπέρι.

Χτυπάτε τη φάβα με το ελαιόλαδο στο μπλέντερ να γίνει λεία, αφήνετε λίγο να κρυώσει και τη χωρίζετε ισόποσα σε τρία μπολ.

Σε ένα από τα τρία μπολ προσθέτετε τη ρίγανη και ανακατεύετε καλά. Χτυπάτε στο μπλέντερ το μαϊντανό με τη φάβα του δεύτερου μπολ να γίνουν ένα λείο πράσινο μίγμα. Σκουπίζετε τις ψητές πιπεριές καλά με χαρτί κουζίνας και τις πολτοποιείτε με τη φάβα του τρίτου μπολ να γίνουν ένα λείο κόκκινο μίγμα.

Παίρνετε μια μέτρια φόρμα (προτιμότερο με λίγο βαθούλωμα στο κέντρο) και τη στρώνετε με διάφανη μεμβράνη έτσι ώστε να εξέχει από τις άκρες. Στρώνετε ομοιόμορφα το μίγμα της πρώτης στρώσης στη φόρμα.

Μετά στρώνετε το πράσινο μίγμα από πάνω και στο τέλος το κόκκινο μίγμα. Σκεπάζετε τη φόρμα με τη μεμβράνη που εξέχει και τη βάζετε στο ψυγείο για να δέσει καλά.

Όταν θέλετε να σερβίρετε βγάζετε τη φόρμα από το ψυγείο και την ξεσκεπάζετε. Την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα και αφαιρείτε προσεκτικά τη μεμβράνη. Γαρνίρετε την επιφάνεια τοποθετώντας τις λωρίδες της πιπεριάς ακτινωτά γύρω γύρω, την κάππαρη, και σκορπάτε ανάμεσα σε κάθε ακτίνα ροδέλες από κρεμμυδάκι.

Τέλος, καρφώνετε τούφες μαϊντανό στο κέντρο. Σερβίρετε με φέτες λεμονιού και λίγο ελαιόλαδο.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Γεωργία Κοφινά ~ Food Styling: Elena Jeffrey

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :