Η αρωματική συμμαχία βανίλια – πορτοκάλι – κανέλα – σαφράν, δίνει στο κρασί όπου θα ποσαριστούν τα φρούτα πραγματικά ενδιαφέρουσα διάσταση !!!
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 6 αχλάδια
•► 2 λίτρα κόκκινο κρασί, ξηρό
•► 2 λοβούς βανίλιας
•► 2 ξυλάκια κανέλας
•► 650 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•► 10 ίνες κρόκου Κοζάνης
•► φλούδα από ½ πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και βγάζετε τα κουκούτσια από τα αχλάδια, χωρίς όμως να τα κόψετε.
Κλείνετε σε ένα τουλπάνι τα αρωματικά, δηλαδή την βανίλια, την κανέλα, την φλούδα πορτοκαλιού και τον κρόκο Κοζάνης.
Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ζεσταίνετε σε μεσαία θερμοκρασία το κρασί, τη ζάχαρη και τα αρωματικά. Μόλις το μίγμα αρχίσει να βράζει, ρίχνετε και τα αχλάδια. Το κρασί θα πρέπει να καλύπτει τα φρούτα.
Αφήνετε τα αχλάδια στο κρασί που σιγοβράζει για τουλάχιστον 15 λεπτά (εξαρτάται πόσο ώριμα είναι) και τα αποσύρετε με τρυπητή κουτάλα όταν διαπιστώσετε ότι έχουν μαλακώσει και έχουν απορροφήσει κρασί.
Βγάζετε από την κατσαρόλα και το τουλπάνι με τα αρωματικά. Αφήνετε το κρασί στη φωτιά μέχρι να γίνει σιρόπι, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σερβίρετε τα αχλάδια ποσέ με παγωτό βανίλια ή σοκολάτα και συνοδεύετε με το σιρόπι κρασιού.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 6 αχλάδια
•► 2 λίτρα κόκκινο κρασί, ξηρό
•► 2 λοβούς βανίλιας
•► 2 ξυλάκια κανέλας
•► 650 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•► 10 ίνες κρόκου Κοζάνης
•► φλούδα από ½ πορτοκάλι
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε και βγάζετε τα κουκούτσια από τα αχλάδια, χωρίς όμως να τα κόψετε.
Κλείνετε σε ένα τουλπάνι τα αρωματικά, δηλαδή την βανίλια, την κανέλα, την φλούδα πορτοκαλιού και τον κρόκο Κοζάνης.
Σε μια μεσαία κατσαρόλα, ζεσταίνετε σε μεσαία θερμοκρασία το κρασί, τη ζάχαρη και τα αρωματικά. Μόλις το μίγμα αρχίσει να βράζει, ρίχνετε και τα αχλάδια. Το κρασί θα πρέπει να καλύπτει τα φρούτα.
Αφήνετε τα αχλάδια στο κρασί που σιγοβράζει για τουλάχιστον 15 λεπτά (εξαρτάται πόσο ώριμα είναι) και τα αποσύρετε με τρυπητή κουτάλα όταν διαπιστώσετε ότι έχουν μαλακώσει και έχουν απορροφήσει κρασί.
Βγάζετε από την κατσαρόλα και το τουλπάνι με τα αρωματικά. Αφήνετε το κρασί στη φωτιά μέχρι να γίνει σιρόπι, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σερβίρετε τα αχλάδια ποσέ με παγωτό βανίλια ή σοκολάτα και συνοδεύετε με το σιρόπι κρασιού.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Δημήτρης Χρονόπουλος ~ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου