Το ούζο ταιριάζει πολύ με τα θαλασσινά, δοκιμάστε όμως όχι μόνο να πιείτε ένα ποτηράκι μαζί με το μεζέ αλλά να μαρινάρετε τα θαλασσινά σας σε αυτό. Το αποτέλεσμα είναι απίστευτα γευστικό !!!
Υλικά:   { Για 8 Μερίδες }
•► 32 γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη μαρινάδα
•► 5 κουτ. σούπας ούζο
•► 1 & ½ κουτ. σούπας μέλι
•► 6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. γλυκού γλυκάνισο
•► ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
•► πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Βάζετε τα ξύλινα καλαμάκια σε ένα σκεύος με νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε. Έτσι θα αποφύγετε να καούν στο ψήσιμο.
Ενώνετε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτετε τις γαρίδες. Αφήνετε το μπολ στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Περνάτε τις γαρίδες στα καλαμάκια. Ψήνετε στο BBQ για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βάζετε τα υγρά της μαρινάδας σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα. Σερβίρετε τις γαρίδες με τη σάλτσα της μαρινάδας.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 32 γαρίδες φρέσκες ή κατεψυγμένες
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Για τη μαρινάδα
•► 5 κουτ. σούπας ούζο
•► 1 & ½ κουτ. σούπας μέλι
•► 6 κουτ. σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. γλυκού γλυκάνισο
•► ½ ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
•► πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Βάζετε τα ξύλινα καλαμάκια σε ένα σκεύος με νερό και τα αφήνετε να μουλιάσουν μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε. Έτσι θα αποφύγετε να καούν στο ψήσιμο.
Ενώνετε όλα τα υλικά της μαρινάδας σε ένα βαθύ σκεύος και προσθέτετε τις γαρίδες. Αφήνετε το μπολ στο ψυγείο για 20 λεπτά.
Περνάτε τις γαρίδες στα καλαμάκια. Ψήνετε στο BBQ για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βάζετε τα υγρά της μαρινάδας σε ένα κατσαρολάκι και τα βράζετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μείνει η μισή ποσότητα. Σερβίρετε τις γαρίδες με τη σάλτσα της μαρινάδας.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ντίνα Νικολάου ~ Food Styling: Tina & Olivia Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου