Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Αρνάκι με φθινοπωρινά λαχανικά
και κρούστα μουστάρδας - σουσαμιού !!!



Το καθιερωμένο αρνάκι στη γάστρα εμπλουτίζεται με φθινοπωρινά λαχανικά και ντύνεται με ένα μείγμα από σουσάμι και μουστάρδα !!

Υλικά:

•► 2 – 2 & ½ κιλά αρνάκι (μπούτι ή σπάλα), σε ένα κομμάτι
•► 400 γρ. καρότα, καθαρισμένα και κομμένα στη μέση κατά μήκος
•► 2 κρεμμύδια ξερά, σε λεπτές φέτες
•► 2 πράσα, σε φέτες
•► 300 γρ. μανιτάρια λευκά, καλά σκουπισμένα με νοτισμένη πετσέτα και κομμένα στη μέση, αν είναι μεγάλα
•► 400 γρ. πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
•► 150 ml λευκό, ξηρό κρασί
•► το ξύσμα από 1 λεμόνι (κρατάμε τις κούπες για να τρίψουμε το αρνί)
•► 4 σκελίδες σκόρδου, καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
•► 1 & ½ κουτ. γλυκού θυμάρι ή ρίγανη, ξερά
•► 50 γρ. σουσάμι
•► 3 κουτ. σούπας μουστάρδα της αρεσκείας μας
•► ½ φλιτζ. τσαγιού φύλλα φρέσκου δυόσμου, πλυμένα και στεγνωμένα
•► 70 ml ελαιόλαδο + 15 ml επιπλέον
•► αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180° C στον αέρα. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε τα 75 ml ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα καρότα, τα κρεμμύδια, τα πράσα, τα μανιτάρια και τις πατάτες μαζί με αλάτι και πιπέρι για περίπου 10 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς.

Σβήνουμε με το κρασί και βράζουμε για περίπου 5 λεπτά. Αδειάζουμε το περιεχόμενο του σκεύους σε γάστρα ή σε βαθύ ταψί.

Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το ξύσμα λεμονιού με το σκόρδο και το θυμάρι. Τρίβουμε το κρέας με τις λεμονόκουπες.

Με ένα μικρό μυτερό μαχαίρι τρυπάμε βαθιά το αρνί σε διάφορα σημεία από όλες τις πλευρές και χώνουμε το σκορδάτο μείγμα στις οπές.

Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, το αλείφουμε με τα 15 ml ελαιόλαδο και το βάζουμε πάνω στα λαχανικά.

Κλείνουμε το καπάκι της γάστρας ή σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στους 180° C. Χαμηλώνουμε στους 160° C και ψήνουμε για άλλη 1 & ½ ώρα.

Στα μισά του ψησίματος ελέγχουμε τα υγρά και προσθέτουμε ελάχιστο νερό αν χρειάζεται. Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο χωρίς να τον σβήσουμε.

Σε ένα μικρό τηγάνι καβουρντίζουμε χωρίς λιπαρή ουσία το σουσάμι για 2 - 3 λεπτά σε μέτρια φωτιά. Το μεταφέρουμε στο μούλτι και προσθέτουμε τη μουστάρδα και 1/2 κουτάλα από τα υγρά του φαγητού. Χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Περιχύνουμε το αρνί, προσθέτουμε το δυόσμο στα λαχανικά και φουρνίζουμε για ακόμη 10 λεπτά. Αποσύρουμε και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για περίπου 15 λεπτά.

Σερβίρουμε το κρέας με τα λαχανικά και τα υγρά του ταψιού, που αν θέλουμε δένουμε σε σάλτσα πολτοποιώντας τα με 2 - 3 κομμάτια λαχανικών και βράζοντας το όλον για 3 - 4 λεπτά.

Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

boro.gr , gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :