Λαχταριστά και απλά αυτά τα κεκάκια γίνονται αφράτα χάρη στο Μπέικιν Πάουντερ ,ενώ το Κακάο και η σοκολάτα ,τα καθιστούν ως την απόλυτη σοκολατένια απόλαυση !!!
Υλικά:   ( Μερίδες: Για 16 κεκάκια )
•► 200 γρ. μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη,
•► 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
•► 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ,
•► ½ πρέζα αλάτι,
•► 1 φλ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου,
•► ½ φλ. κρυσταλλική ζάχαρη,
•► ½ φλ. καστανή ζάχαρη (Light Brown Sugar),
•► 4 αυγά,
•► 1 φακελάκι βανίλια,
•► 1 φλ. γάλα,
•► χρωματιστά σοκολατένια αυγουλάκια.
Για τη σοκολατένια βουτυρόκρεμα
•► 1/3 φλ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου,
•► ½ φλ. τυρί κρέμα (Cream cheese),
•► 3 φλ. ζάχαρη άχνη,
•► 2 κουταλάκια κακάο κοσκινισμένο,
•► 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας.
Εκτέλεση:
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Δηλαδή, βάζετε λίγο νερό σε μία μικρή κατσαρόλα και την τοποθετείτε στη φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και στερεώνετε επάνω στην κατσαρόλα ένα μπολ, ανοξείδωτο ή γυάλινο, στο οποίο βάζετε τη σοκολάτα. Προσοχή, οι υδρατμοί δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή με τη σοκολάτα.
Ανακατεύετε 2-3 φορές μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε τη σοκολάτα σε ένα γυάλινο μπολ και να την τοποθετήσετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα. Τη βγάζετε, ανακατεύετε και τη βάζετε για ακόμα 20 δευτερόλεπτα ή μέχρι να λιώσει εντελώς.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C και λαδώνετε καλά 2 ταψιά με 16 θήκες για cupcakes ή βάζετε χάρτινες θήκες.
Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύετε.
Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τα δύο είδη ζάχαρη και χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Σταματάτε το μίξερ και με μία σπάτουλα μαζεύετε το μίγμα που έμεινε στα τοιχώματα.
Συνεχίζετε το χτύπημα και βάζετε ένα – ένα τα αυγά. Προσθέτετε τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα. Ενώ συνεχίζετε το χτύπημα βάζετε το 1/3 από το μίγμα του αλευριού, το γάλα και σιγά – σιγά το υπόλοιπο αλεύρι.
Μοιράζετε τη ζύμη στις θήκες γεμίζοντάς τις μέχρι τα 3/4. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20΄- 23΄. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε τη βουτυρόκρεμα: Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το τυρί κρέμα, το κακάο, τη βανίλια και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό. Μετά, βάζετε κουταλιά – κουταλιά τη ζάχαρη άχνη μέχρι να πετύχετε μία αφράτη βουτυρόκρεμα.
Βάζετε τη βουτυρόκρεμα σε ένα κορνέ και αρχίζοντας από το κέντρο προς τα έξω την απλώνετε πάνω από τα κρύα κεκάκια. Στολίζετε με τα χρωματιστά σοκολατένια αυγουλάκια.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
boro.gr , xrysessyntages.com
•► 200 γρ. μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη,
•► 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
•► 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ,
•► ½ πρέζα αλάτι,
•► 1 φλ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου,
•► ½ φλ. κρυσταλλική ζάχαρη,
•► ½ φλ. καστανή ζάχαρη (Light Brown Sugar),
•► 4 αυγά,
•► 1 φακελάκι βανίλια,
•► 1 φλ. γάλα,
•► χρωματιστά σοκολατένια αυγουλάκια.
Για τη σοκολατένια βουτυρόκρεμα
•► 1/3 φλ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου,
•► ½ φλ. τυρί κρέμα (Cream cheese),
•► 3 φλ. ζάχαρη άχνη,
•► 2 κουταλάκια κακάο κοσκινισμένο,
•► 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας.
Εκτέλεση:
Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Δηλαδή, βάζετε λίγο νερό σε μία μικρή κατσαρόλα και την τοποθετείτε στη φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και στερεώνετε επάνω στην κατσαρόλα ένα μπολ, ανοξείδωτο ή γυάλινο, στο οποίο βάζετε τη σοκολάτα. Προσοχή, οι υδρατμοί δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή με τη σοκολάτα.
Ανακατεύετε 2-3 φορές μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε τη σοκολάτα σε ένα γυάλινο μπολ και να την τοποθετήσετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα. Τη βγάζετε, ανακατεύετε και τη βάζετε για ακόμα 20 δευτερόλεπτα ή μέχρι να λιώσει εντελώς.
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C και λαδώνετε καλά 2 ταψιά με 16 θήκες για cupcakes ή βάζετε χάρτινες θήκες.
Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύετε.
Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τα δύο είδη ζάχαρη και χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Σταματάτε το μίξερ και με μία σπάτουλα μαζεύετε το μίγμα που έμεινε στα τοιχώματα.
Συνεχίζετε το χτύπημα και βάζετε ένα – ένα τα αυγά. Προσθέτετε τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα. Ενώ συνεχίζετε το χτύπημα βάζετε το 1/3 από το μίγμα του αλευριού, το γάλα και σιγά – σιγά το υπόλοιπο αλεύρι.
Μοιράζετε τη ζύμη στις θήκες γεμίζοντάς τις μέχρι τα 3/4. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20΄- 23΄. Τα αφήνετε να κρυώσουν.
Ετοιμάζετε τη βουτυρόκρεμα: Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το τυρί κρέμα, το κακάο, τη βανίλια και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό. Μετά, βάζετε κουταλιά – κουταλιά τη ζάχαρη άχνη μέχρι να πετύχετε μία αφράτη βουτυρόκρεμα.
Βάζετε τη βουτυρόκρεμα σε ένα κορνέ και αρχίζοντας από το κέντρο προς τα έξω την απλώνετε πάνω από τα κρύα κεκάκια. Στολίζετε με τα χρωματιστά σοκολατένια αυγουλάκια.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
boro.gr , xrysessyntages.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου