Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Cupcakes σοκολάτας… Θεϊκές Λιχουδιές !!!



Λαχταριστά και απλά αυτά τα κεκάκια γίνονται αφράτα χάρη στο Μπέικιν Πάουντερ ,ενώ το Κακάο και η σοκολάτα ,τα καθιστούν ως την απόλυτη σοκολατένια απόλαυση !!!

Υλικά:   ( Μερίδες: Για 16 κεκάκια )

•► 200 γρ. μαύρη σοκολάτα ψιλοκομμένη,
•► 2 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις,
•► 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ,
•► ½ πρέζα αλάτι,
•► 1 φλ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου,
•► ½ φλ. κρυσταλλική ζάχαρη,
•► ½ φλ. καστανή ζάχαρη (Light Brown Sugar),
•► 4 αυγά,
•► 1 φακελάκι βανίλια,
•► 1 φλ. γάλα,
•► χρωματιστά σοκολατένια αυγουλάκια.

Για τη σοκολατένια βουτυρόκρεμα

•► 1/3 φλ. βούτυρο ανάλατο σε θερμοκρασία δωματίου,
•► ½ φλ. τυρί κρέμα (Cream cheese),
•► 3 φλ. ζάχαρη άχνη,
•► 2 κουταλάκια κακάο κοσκινισμένο,
•► 1 κουταλάκι εκχύλισμα βανίλιας.

Εκτέλεση:

Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Δηλαδή, βάζετε λίγο νερό σε μία μικρή κατσαρόλα και την τοποθετείτε στη φωτιά. Μόλις βράσει το νερό, χαμηλώνετε τη φωτιά και στερεώνετε επάνω στην κατσαρόλα ένα μπολ, ανοξείδωτο ή γυάλινο, στο οποίο βάζετε τη σοκολάτα. Προσοχή, οι υδρατμοί δεν πρέπει να έρθουν σε επαφή με τη σοκολάτα.

Ανακατεύετε 2-3 φορές μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Εναλλακτικά, μπορείτε να βάλετε τη σοκολάτα σε ένα γυάλινο μπολ και να την τοποθετήσετε στο φούρνο μικροκυμάτων για 20 δευτερόλεπτα. Τη βγάζετε, ανακατεύετε και τη βάζετε για ακόμα 20 δευτερόλεπτα ή μέχρι να λιώσει εντελώς.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170°C και λαδώνετε καλά 2 ταψιά με 16 θήκες για cupcakes ή βάζετε χάρτινες θήκες.

Σε ένα μπολ κοσκινίζετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και ανακατεύετε.

Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και τα δύο είδη ζάχαρη και χτυπάτε σε δυνατή ταχύτητα για 3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Σταματάτε το μίξερ και με μία σπάτουλα μαζεύετε το μίγμα που έμεινε στα τοιχώματα.

Συνεχίζετε το χτύπημα και βάζετε ένα – ένα τα αυγά. Προσθέτετε τη βανίλια και τη λιωμένη σοκολάτα. Ενώ συνεχίζετε το χτύπημα βάζετε το 1/3 από το μίγμα του αλευριού, το γάλα και σιγά – σιγά το υπόλοιπο αλεύρι.

Μοιράζετε τη ζύμη στις θήκες γεμίζοντάς τις μέχρι τα 3/4. Ψήνετε στον προθερμασμένο φούρνο για 20΄- 23΄. Τα αφήνετε να κρυώσουν.

Ετοιμάζετε τη βουτυρόκρεμα: Βάζετε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο, το τυρί κρέμα, το κακάο, τη βανίλια και χτυπάτε σε μέτρια ταχύτητα για 1 λεπτό. Μετά, βάζετε κουταλιά – κουταλιά τη ζάχαρη άχνη μέχρι να πετύχετε μία αφράτη βουτυρόκρεμα.

Βάζετε τη βουτυρόκρεμα σε ένα κορνέ και αρχίζοντας από το κέντρο προς τα έξω την απλώνετε πάνω από τα κρύα κεκάκια. Στολίζετε με τα χρωματιστά σοκολατένια αυγουλάκια.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

boro.gr , xrysessyntages.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :