Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Μοσχαράκι νουά κατσαρόλας !!!



Το νουά κατσαρόλας είναι από τα πιο κλασικά και αγαπημένα πιάτα για το οικογενειακό τραπέζι.

Θα το συνοδεύσετε με ρύζι ή πατάτες τηγανητές ή πουρέ πατάτας.

Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }

•► 2 κιλά μοσχαρίσιο νουά
•► 4 μέτρια κρεμμύδια ολόκληρα
•► 5 σκελίδες σκόρδο
•► 3 μεγάλα καρότα χοντροκομμένα
•► 2 μέτριες πατάτες
•► 1 ξινόμηλο καθαρισμένο, κομμένο στα τέσσερα
•► 1 κλωνάρι σέλινο
•► 2 φύλλα δάφνης
•► ½ κουτ. γλυκού ρίγανη
•► 6 κόκκοι μπαχάρι
•► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 1 ποτηράκι κρασί λευκό ξηρό (από την ποικιλία Chardonnay)
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το ρύζι

•► 2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι
•► 2 κουτ. σούπας βούτυρο
•► 5 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
•► 2 κουτ. σούπας κουκουναρόσπορο

Εκτέλεση:

Κόβετε τις τρεις σκελίδες σκόρδου σε μπαστουνάκια και αφού κάνετε στο κρέας μικρές τρύπες με μυτερό μαχαίρι σε διάφορα σημεία, τις γεμίζετε με τα μπαστουνάκια του σκόρδου και μετά το αλατοπιπερώνετε.

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρετε το κρέας από όλες τις πλευρές μέχρι να ροδίσει. Το σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμισθεί το οινόπνευμα προσθέτετε όλα τα μυρωδικά, τα καρότα, το σέλινο, τις πατάτες και το ξινόμηλο.

Συμπληρώνετε με νερό, μέχρι να μισοκαλυφθεί το κρέας. Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και σιγοβράζετε για 1½ ώρα μέχρι να ψηθεί το κρέας και να μελώσει η σάλτσα.

Για το ρύζι: Πλένετε το ρύζι σε κρύο νερό και το στραγγίζετε. Σε κατσαρόλα σοτάρετε το ρύζι με δύο κουταλιές βούτυρο μέχρι να γίνει διάφανο. Προσθέτετε το ζωμό και αλάτι, σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά και αφήνετε μέχρι να απορροφήσει το ζωμό.

Σε τηγάνι σοτάρετε με λίγο βούτυρο τον κουκουναρόσπορο έως ότου ξανθύνει. Αποσύρετε από τη φωτιά το ρύζι, προσθέτετε τον κουκουναρόσπορο και ανακατεύετε. Σκεπάζετε την κατσαρόλα με πετσέτα και αφήνετε το ρύζι να ξεκουραστεί πριν το σερβίρετε.

Όταν ψηθεί το νουά, το μεταφέρετε σε πιατέλα. Αφαιρείτε από τη σάλτσα τα φύλλα δάφνης και το μπαχάρι και την περνάτε από το μπλέντερ ή τη μηχανή του πουρέ. Ξαναβάζετε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με μια κουταλιά βούτυρο, ανακατεύετε και ανάλογα με το πόσο ρευστή τη θέλετε, προσθέτετε λίγο νερό.

Κόβετε το κρέας σε φέτες, το περιχύνετε με τη σάλτσα και σερβίρετε συνοδεύοντας με το ρύζι.

Tips:

Για σπιτικό ζωμό λαχανικών θα χρειαστείτε: 2 κρεμμύδια, 3 μεγάλα καρότα, 3 μεγάλα κοτσάνια σέλινο, 2 πράσα, 1 κλαδί φασκόμηλο, 4 φύλλα δάφνης, 2 κλαδιά θυμάρι, 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό.

Πλένετε καλά όλα τα λαχανικά, τα κόβετε σε κομμάτια και τα σοτάρετε ελαφρώς με το βούτυρο. Προσθέτετε 2 λίτρα καυτό νερό και αφήνετε να πάρουν βράση. Ξαφρίζετε και ρίχνετε τα μυρωδικά.

Όταν βράσουν καλά στραγγίζετε από ένα ψιλό σουρωτήρι για να είναι καθαρός ο ζωμός. Χρησιμοποιείτε όση ποσότητα θέλετε από το ζωμό και τον υπόλοιπο τον διατηρείτε στην κατάψυξη για να τον χρησιμοποιήσετε σε κάποιο άλλο φαγητό.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Νίκη Μηταρέα ~ Food styling: Έλενα Jeffrey

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :