Ο καλύτερος φίλος του ελληνικού καφέ κρύβεται μέσα σε τραγανά μπισκοτάκια, που θα γίνουν αγαπημένα μικρών και μεγάλων. Όσο για τη ζύμη τους; Είναι τόσο ελαφριά που δεν έχει καν αβγά.
Υλικά:   { Για περίπου 30 μπισκότα }
•► 240 γρ. ηλιέλαιο
•► 120 γρ. λευκό κρασί
•► 80 γρ. ζάχαρη
•► 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 2 & ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 2 βανίλιες
•► ξύσμα από 1 πορτοκάλι
•► μικρά λουκούμια, ή μεγάλα κομμένα σε μπουκίτσες
•► ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζετε το ηλιέλαιο, το κρασί και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού και ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και να μην κολλάει.
Παίρνετε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη, περίπου στο μέγεθος καρυδιού τα πλάθετε στρογγυλά και τα πιέζετε να πλατύνουν, τοποθετείτε στη μέση από 1 λουκούμι και τα κλείνετε ξανά σε μπαλίτσες.
Στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψί του φούρνου και αραδιάζετε μέσα τις μπαλίτσες. Βάζετε το ταψί στον φούρνο και ψήνετε για περίπου 20 - 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά. Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Tips:
Αντί για λουκούμι μπορείτε να γεμίσετε τα μπισκότα σας με μαρμελάδα, ταχίνι ή ακόμα και κομμάτια σοκολάτας.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 240 γρ. ηλιέλαιο
•► 120 γρ. λευκό κρασί
•► 80 γρ. ζάχαρη
•► 360 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 2 & ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 2 βανίλιες
•► ξύσμα από 1 πορτοκάλι
•► μικρά λουκούμια, ή μεγάλα κομμένα σε μπουκίτσες
•► ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζετε το ηλιέλαιο, το κρασί και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Προσθέτετε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τις βανίλιες και το ξύσμα πορτοκαλιού και ζυμώνετε, μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη και να μην κολλάει.
Παίρνετε μικρά μπαλάκια από τη ζύμη, περίπου στο μέγεθος καρυδιού τα πλάθετε στρογγυλά και τα πιέζετε να πλατύνουν, τοποθετείτε στη μέση από 1 λουκούμι και τα κλείνετε ξανά σε μπαλίτσες.
Στρώνετε με λαδόκολλα ένα ταψί του φούρνου και αραδιάζετε μέσα τις μπαλίτσες. Βάζετε το ταψί στον φούρνο και ψήνετε για περίπου 20 - 30 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά. Αφήνετε τα μπισκότα να κρυώσουν, πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε.
Tips:
Αντί για λουκούμι μπορείτε να γεμίσετε τα μπισκότα σας με μαρμελάδα, ταχίνι ή ακόμα και κομμάτια σοκολάτας.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ανδρέας Λαγός
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου