Το ιδανικό γλυκάκι που θα δέσει τόσο όμορφα τα χειμωνιάτικα απογεύματα με έναν ζεστό ελληνικό καφέ…
Υλικά:   { Μερίδες: Για 2 βαζάκια }
•► 3 κυδώνια
•► 100 γρ. αμύγδαλα
•► 1 φύλλο αρμπαρόριζας
•► Ζάχαρη { ΔΕΣ συνταγή ΚΑΤΩ }
•► νερό
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα κυδώνια, τα κόβετε στη μέση και βγάζετε τα κουκούτσια τους. Τα κόβετε σε 8 κομμάτια το καθένα.
Στη συνέχεια τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με τα αμύγδαλα και τα καλύπτετε με όση ζάχαρη χρειαστεί. Τα αφήνετε για 3-4 ώρες να βγάλουν το χυμό τους.
Έπειτα, προσθέτετε την αρμπαρόριζα και ρίχνετε νερό μέχρι να τα καλύψει και λίγο παραπάνω.
Τα βάζετε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Το πόση ώρα θα βράζουν εξαρτάται από το πόσο σκληρά είναι τα κυδώνια.
Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα. Συντηρείτε το γλυκό σε ξηρό μέρος !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 3 κυδώνια
•► 100 γρ. αμύγδαλα
•► 1 φύλλο αρμπαρόριζας
•► Ζάχαρη { ΔΕΣ συνταγή ΚΑΤΩ }
•► νερό
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα κυδώνια, τα κόβετε στη μέση και βγάζετε τα κουκούτσια τους. Τα κόβετε σε 8 κομμάτια το καθένα.
Στη συνέχεια τα βάζετε σε μια κατσαρόλα με τα αμύγδαλα και τα καλύπτετε με όση ζάχαρη χρειαστεί. Τα αφήνετε για 3-4 ώρες να βγάλουν το χυμό τους.
Έπειτα, προσθέτετε την αρμπαρόριζα και ρίχνετε νερό μέχρι να τα καλύψει και λίγο παραπάνω.
Τα βάζετε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν. Το πόση ώρα θα βράζουν εξαρτάται από το πόσο σκληρά είναι τα κυδώνια.
Αφήνετε το γλυκό να κρυώσει και το μεταφέρετε σε αποστειρωμένα βάζα. Συντηρείτε το γλυκό σε ξηρό μέρος !!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή απο Δημήτρης Χρονόπουλος ~ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου