Ένα γλυκό πανεύκολο, νηστίσιμο, πολύ πολύ νόστιμο και… ΥΓΙΕΙΝΟ !!!!!
Ένα επιδόρπιο για όσους νηστεύουν και όχι μόνο…!!!
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
Για τη μους
•► 400 γρ. φυτική σαντιγί από κονσέρβα
•► 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή άλλο της επιλογής σας
•► 6 κουτ. σούπας ταχίνι
•► 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 1 κουτ. σούπας μέλι
•► 100 γρ. σοκολάτα σε κομματάκια
Για το σερβίρισμα
λίγο ξύσμα σοκολάτας
μερικά αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα
μερικές σταφίδες σουλτανίνα
Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί για 5 λεπτά να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτετε το λικέρ και χτυπάτε λίγο ακόμη. Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε τη ζάχαρη, το μέλι και το ταχίνι. Χτυπάτε λίγο ακόμη μέχρι να πήξει η μους.
Λιώνετε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και την ρίχνετε στη μους ταχινιού. Με ένα κουτάλι ανακατεύετε μια δυο τρεις φορές, ίσα να ενωθεί σε κάποια σημεία, αλλά όχι να ομογενοποιηθεί εντελώς.
Μεταφέρετε τη μους σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και τη μοιράζετε σε μπολ ή ποτήρια που αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει.
Όταν θέλετε να σερβίρετε διακοσμείτε τις μους με το ξύσμα σοκολάτας, τα αμύγδαλα και τις σταφίδες.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Για τη μους
•► 400 γρ. φυτική σαντιγί από κονσέρβα
•► 1 σφηνάκι λικέρ πορτοκάλι ή άλλο της επιλογής σας
•► 6 κουτ. σούπας ταχίνι
•► 3 κουτ. σούπας ζάχαρη
•► 1 κουτ. σούπας μέλι
•► 100 γρ. σοκολάτα σε κομματάκια
Για το σερβίρισμα
λίγο ξύσμα σοκολάτας
μερικά αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και καβουρντισμένα
μερικές σταφίδες σουλτανίνα
Εκτέλεση:
Χτυπάτε στο μίξερ τη φυτική σαντιγί για 5 λεπτά να αφρατέψει και στη συνέχεια προσθέτετε το λικέρ και χτυπάτε λίγο ακόμη. Σταματάτε το μίξερ και προσθέτετε τη ζάχαρη, το μέλι και το ταχίνι. Χτυπάτε λίγο ακόμη μέχρι να πήξει η μους.
Λιώνετε τη σοκολάτα στα μικροκύματα ή σε μπεν μαρί και την ρίχνετε στη μους ταχινιού. Με ένα κουτάλι ανακατεύετε μια δυο τρεις φορές, ίσα να ενωθεί σε κάποια σημεία, αλλά όχι να ομογενοποιηθεί εντελώς.
Μεταφέρετε τη μους σε σακούλα ζαχαροπλαστικής και τη μοιράζετε σε μπολ ή ποτήρια που αφήνετε στο ψυγείο να παγώσει.
Όταν θέλετε να σερβίρετε διακοσμείτε τις μους με το ξύσμα σοκολάτας, τα αμύγδαλα και τις σταφίδες.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου