Τα τηγανητά κολοκυθάκια και μελιτζάνες σε κουρκούτι είναι από τα πιο δημοφιλή μεζεδάκια για την μπίρα.
Με αυτό το κουρκούτι που περιέχει και μπίρα γίνονται ακόμη πιο νόστιμα και τραγανά.
Υλικά:   { Για 4-5 Μερίδες }
•► 500 γρ. κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες
•► 500 γρ. μελιτζάνες σε λεπτές φέτες
Για το κουρκούτι
•► 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 50 γρ. κορν φλάουρ
•► ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 1 κρόκος αβγού
•► 330 γρ. μπίρα Pils Hellas, παγωμένη
•► μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► άνηθο ψιλοκομμένο
•► 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
•► αλάτι
•► σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα φέτας
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
•► 250 γρ. φέτα μαλακιά, θρυμματισμένη
•► 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
•► χυμό από 1 λεμόνι
•► 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό
•► πιπέρι
Εκτέλεση:
Για το κουρκούτι: Σε ένα μπολ, ανακατεύετε πολύ καλά κρύα και με σύρμα, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, τον κρόκο αβγού, την παγωμένη μπίρα, τα μυρωδικά και αλάτι. Αφήνετε το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα φέτας: Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα και πριν βράσει, ρίχνετε μέσα τη φέτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η φέτα. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε στη σάλτσα το γιαούρτι και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Προσθέτετε πιπέρι, δυόσμο και τελευταίο το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει καλά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε πολύ καλά το σπορέλαιο. Αλατίζετε ελαφρά τα λαχανικά, τα περνάτε από το κουρκούτι και τα τηγανίζετε στο καυτό σπορέλαιο, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρετε τα λαχανικά καυτά συνοδεύοντας με την σάλτσα φέτας.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 500 γρ. κολοκυθάκια σε λεπτές ροδέλες
•► 500 γρ. μελιτζάνες σε λεπτές φέτες
Για το κουρκούτι
•► 200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 50 γρ. κορν φλάουρ
•► ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
•► 1 κρόκος αβγού
•► 330 γρ. μπίρα Pils Hellas, παγωμένη
•► μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► άνηθο ψιλοκομμένο
•► 1 κουτ. γλυκού θυμάρι
•► αλάτι
•► σπορέλαιο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα φέτας
•► 1 φλιτζανάκι του καφέ γάλα
•► 250 γρ. φέτα μαλακιά, θρυμματισμένη
•► 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
•► χυμό από 1 λεμόνι
•► 1 κουτ. γλυκού δυόσμο ξερό
•► πιπέρι
Εκτέλεση:
Για το κουρκούτι: Σε ένα μπολ, ανακατεύετε πολύ καλά κρύα και με σύρμα, το αλεύρι, το κορν φλάουρ, το μπέικιν πάουντερ, τον κρόκο αβγού, την παγωμένη μπίρα, τα μυρωδικά και αλάτι. Αφήνετε το μίγμα για μισή ώρα στο ψυγείο.
Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα φέτας: Σε μια μικρή κατσαρόλα ζεσταίνετε το γάλα και πριν βράσει, ρίχνετε μέσα τη φέτα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η φέτα. Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνετε στη σάλτσα το γιαούρτι και ανακατεύετε να ενσωματωθεί. Προσθέτετε πιπέρι, δυόσμο και τελευταίο το χυμό λεμονιού, ανακατεύετε και αφήνετε τη σάλτσα να κρυώσει καλά.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε πολύ καλά το σπορέλαιο. Αλατίζετε ελαφρά τα λαχανικά, τα περνάτε από το κουρκούτι και τα τηγανίζετε στο καυτό σπορέλαιο, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζετε από το τηγάνι με τρυπητή κουτάλα και τα στραγγίζετε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σερβίρετε τα λαχανικά καυτά συνοδεύοντας με την σάλτσα φέτας.
Δείτε το κάτωθι κατατοπιστικό video... ...
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου