Γλυκά, τραγανά και εθιστικά !!!
Είναι απίστευτο πράγμα η ζαχαροπλαστική. Από λίγα μόλις υλικά, μπορεί κανείς να φτιάξει γλυκάκια εύκολα και νόστιμα, σε μηδέν χρόνο…!!!Ήρθε λοιπόν η ώρα να σας δείξουμε πώς μπορείτε να φτιάξετε εύκολα βραχάκια με Corn Flakes -ναί, με Corn Flakes που όλοι λίγο πολύ έχουμε σπίτι- σε δυο απολαυστικές παραλλαγές. Είναι τόσο γρήγορες και εύκολες οι συνταγές που μπορείτε να τις κάνετε παρέα με τα παιδιά.
Άλλωστε όσο νωρίτερα μπούν στην κουζίνα, τόσο το καλύτερο για τη μελλοντική τους σχέση με το φαγητό. Α, δε σας είπα το καλύτερο: δε χρειάζεται να ανάψετε καν το φούρνο!
Μπορείτε να φτιάξετε τα βραχάκια με απλά Corn Flakes του εμπορίου. Όμως αν τυχαίνει να έχετε δυσανεξία στη γλουτένη, εσείς ή τα παιδιά, μην ανησυχείτε καθόλου.
Απλώς χρησιμοποιήστε τα τραγανά Corn Flakes χωρίς γλουτένη της Schär: εμείς τα δοκιμάσαμε και έχω να σας πω ότι δεν έμεινε τίποτα! Όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν είχαμε παιδιά στην παρέα μας εκείνη τη μέρα…
Υλικά: { Μερίδες: 15 βραχάκια (για κάθε συνταγή) }
Για τα βραχάκια σοκολάτας
•► 100 γρ. Schär Corn Flakes
•► 130 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη
•► 50 γρ. βούτυρο
•► 60 γρ. μέλι
Για τα βραχάκια με φυστικοβούτυρο
•► 100 γρ. Schär Corn Flakes
•► 90 γρ. ζάχαρη
•► 80 γρ. μέλι
•► 100 γρ. φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση:
Για τα βραχάκια σοκολάτας
Βάζουμε την κουβερτούρα, το βούτυρο και το μέλι σε ανοξείδωτο μπολ.
Βάζουμε το μπολ πάνω σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύουμε απαλά το περιεχόμενο, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα Schär Corn Flakes. Ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν όλα από το μείγμα της σοκολάτας.
Σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, βάζουμε κουταλιές από το μείγμα, δίνοντάς τους σχήμα σαν φωλίτσες.
Για να κρυώσουν πιό γρήγορα τα βραχάκια, βάζουμε το ταψί στο ψυγείο. Σε 20 λεπτά θα είναι έτοιμα.
Για τα βραχάκια με φυστικοβούτυρο:
Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το φυστικοβούτυρο.
Σε μέτρια φωτιά λιώνουμε τα υλικά, ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν. Μόλις πάρει μια βράση και λιώσει η ζάχαρη, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε στο μείγμα τα Schär Corn Flakes και ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν όλα από το μείγμα το φυστικοβούτυρο.
Σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, βάζουμε κουταλιές από το μείγμα, δίνοντάς τους σχήμα σαν φωλίτσες.
Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 20 λεπτά. Όσο περισσότερο κρυώνουν, τόσο περισσότερο τραγανά θα γίνονται.
Tips:
► Για τα βραχάκια σοκολάτας, εκτός από μαύρη σοκολάτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλακτος ή λευκή ή ένα συνδυασμό αυτών.
► Για τα βραχάκια με φυστικοβούτυρο, μπορείτε να αντικαταστήσετε με ταχίνι, μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα πάρουν περισσότερη ώρα να γίνουν τραγανά (ίσως χρειαστούν ψυγείο).
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
madameginger.com
Για τα βραχάκια σοκολάτας
•► 100 γρ. Schär Corn Flakes
•► 130 γρ. κουβερτούρα, τεμαχισμένη
•► 50 γρ. βούτυρο
•► 60 γρ. μέλι
Για τα βραχάκια με φυστικοβούτυρο
•► 100 γρ. Schär Corn Flakes
•► 90 γρ. ζάχαρη
•► 80 γρ. μέλι
•► 100 γρ. φυστικοβούτυρο
Εκτέλεση:
Για τα βραχάκια σοκολάτας
Βάζουμε την κουβερτούρα, το βούτυρο και το μέλι σε ανοξείδωτο μπολ.
Βάζουμε το μπολ πάνω σε μια μικρή κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει (μπεν μαρί) και ανακατεύουμε απαλά το περιεχόμενο, μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και το βούτυρο και να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αποσύρουμε το μπολ από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα τα Schär Corn Flakes. Ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν όλα από το μείγμα της σοκολάτας.
Σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, βάζουμε κουταλιές από το μείγμα, δίνοντάς τους σχήμα σαν φωλίτσες.
Για να κρυώσουν πιό γρήγορα τα βραχάκια, βάζουμε το ταψί στο ψυγείο. Σε 20 λεπτά θα είναι έτοιμα.
Για τα βραχάκια με φυστικοβούτυρο:
Σε κατσαρόλα βάζουμε τη ζάχαρη, το μέλι και το φυστικοβούτυρο.
Σε μέτρια φωτιά λιώνουμε τα υλικά, ανακατεύοντας να ομογενοποιηθούν. Μόλις πάρει μια βράση και λιώσει η ζάχαρη, αποσύρουμε από τη φωτιά.
Ρίχνουμε στο μείγμα τα Schär Corn Flakes και ανακατεύουμε απαλά να καλυφθούν όλα από το μείγμα το φυστικοβούτυρο.
Σε ταψί περασμένο με λαδόκολλα, βάζουμε κουταλιές από το μείγμα, δίνοντάς τους σχήμα σαν φωλίτσες.
Αφήνουμε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου για περίπου 20 λεπτά. Όσο περισσότερο κρυώνουν, τόσο περισσότερο τραγανά θα γίνονται.
Tips:
► Για τα βραχάκια σοκολάτας, εκτός από μαύρη σοκολάτα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλακτος ή λευκή ή ένα συνδυασμό αυτών.
► Για τα βραχάκια με φυστικοβούτυρο, μπορείτε να αντικαταστήσετε με ταχίνι, μόνο που σε αυτή την περίπτωση θα πάρουν περισσότερη ώρα να γίνουν τραγανά (ίσως χρειαστούν ψυγείο).
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας ΑΠΟΛΑΥΣΗ !!!
Η Συνταγή από Madame Ginger ~ Food Styling: Μαριλού Παντάκη
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
madameginger.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου