Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2017

Μακαρονάδα LIGHT με μανιτάρια !!!



Η μακαρονάδα είναι πάντα ευπρόσδεκτη σε ένα δείπνο για κόσμο, πάει με όλα και συνήθως ικανοποιεί τους «δύσκολους».

Αυτή η συνταγή μπορεί να ετοιμαστεί σχεδόν εξ ολοκλήρου από πριν.

Υλικά:

•► 500 γρ. πένες ολικής αλέσεως
•► 1 κιλό μανιτάρια άσπρα, κομμένα σε φετούλες
•► 1 κουτάλι γεμάτο μανιτάρια αποξηραμένα, τύπου «πορτσίνι»
•► 50 γρ. βούτυρο ανάλατο
•► 3 κουταλιές ελαιόλαδο
•► 3 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
•► 1 κρεμμύδι κόκκινο ψιλοκομμένο
•► ½ φλ. μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► ¾ φλ. λευκό κρασί
•► ¼ φλ. κρέμα γάλακτος
•► ξύσμα από ένα λεμόνι
•► 1 κουτάλι φύλλα βασιλικού
•► 2 κουταλιές τριμμένη παρμεζάνα, συν έξτρα για να σερβίρετε

Εκτέλεση:

Βάζετε τα αποξηραμένα μανιτάρια σ' ένα μπολ και προσθέτετε 2 κουταλιές νερό που κοχλάζει. Τα αφήνετε σε μια μεριά να φουσκώσουν.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, βάζετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά.

Προσθέτετε τα μανιτάρια και αφήνετε να ψηθούν ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να στεγνώσουν τα υγρά τους και να ροδοκοκκινίσουν.

Προσθέτετε τα σκόρδα και το κρεμμύδι. Ανακατεύετε 2 – 3 λεπτά να μαλακώσει το κρεμμύδι και προσθέτετε το μαϊντανό. Ψιλοκόβετε τα αποξηραμένα μανιτάρια πορτσίνι και τα βάζετε στην κατσαρόλα.

Προσθέτετε το κρασί και αφήνετε να κοχλάσει 1 – 2 λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ.

Κατεβάζετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνετε τα μανιτάρια σε μια μεριά μέχρι να έρθει η ώρα να σερβίρετε.

Βάζετε μπόλικο νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτετε 1 κουτάλι αλάτι. Όταν κοχλάσει το νερό, προσθέτετε μέσα τις πένες.

Αφήνετε για να ψηθούν 11 λεπτά. Ενώ ψήνονται τα μακαρόνια, ζεσταίνετε τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά. Στραγγίζετε τις πένες αλλά κρατάτε λίγο, 2 φλιτζάνια περίπου, από το νερό τους.

Βάζετε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα με τα μανιτάρια και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το ξύσμα λεμονιού και ¼ του φλιτζανιού νερό από αυτό που φυλάξατε. Ανακατεύετε καλά να δέσουν όλα μαζί.

Σερβίρετε τις πένες με έξτρα παρμεζάνα, αφού τις πασπαλίσετε με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα φρέσκα φυλλαράκια βασιλικού.

Tip

► Μπορείς να πειραματιστείς με διάφορες ποικιλίες μανιταριών. Μανιτάρια του βουνού, κόκκινα, πλευρώτους, ό,τι και να χρησιμοποιήσεις το αποτέλεσμα θα είναι πολύ νόστιμο.

► Αν σου αρέσει ο βασιλικός, πριν σερβίρεις τα μακαρόνια, ανακατεύεις μέσα ένα κουταλάκι πέστο { κοπανισμένο }. Του δίνει μια ιδιαίτερη νοστιμιά.

► Γαρνίρεις επίσης με πινόλια { Σπόροι κουκουναριού } αφού τα ροδοκοκκινίσεις ελαφρά σε ένα μικρό τηγανάκι σε μέτρια φωτιά.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

boro.gr , xrysessyntages.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :