Η ωραία Ελένη στο μπολ δεν είναι άλλο από αχλάδια ποσαρισμένα σε γλυκό κρασί που σερβίρουμε με παγωτό βανίλια και ζεστή σάλτσα σοκολάτας.
Δείτε τη συνταγή για σπιτικό παγωτό βανίλια ΕΔΩ.
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► παγωτό βανίλια έτοιμο ή σπιτικό
Για τα αχλάδια
•► 6 αχλάδια με το κοτσάνι τους, κατά προτίμηση κρυστάλλια
•► 1 κλαράκι κανέλα
•► 4-5 γαρίφαλα
•► 1 μπουκάλι γλυκό κρασί Σαμιώτικο
Για τη σάλτσα σοκολάτας
•► 125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
•► 125 ml κρέμα γάλακτος
•► 1 κουτ. σούπας γάλα
•► 1 κουτ. γλυκού μέλι
•► 1 κουτ. σούπας λικέρ ή αλκοολούχο ποτό της επιλογής σας
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα αχλάδια προσεκτικά, κρατώντας το κοτσανάκι τους. Τα γυρίζετε ανάποδα και μ’ ένα μαχαίρι αφαιρείτε τα κουκούτσια από το κάθε αχλάδι.
Τα τοποθετείτε όρθια μέσα σε μια κατσαρόλα, να χωράνε ίσα-ίσα. Αδειάζετε μέσα το γλυκό κρασί, το κλαράκι της κανέλας, τα γαρίφαλα και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετε με καπάκι και τα αφήνετε να ποσαριστούν για τουλάχιστον 10 λεπτά. Τα βγάζετε προσεκτικά σε μια πιατέλα.
Ξαναβάζετε στη φωτιά την κατσαρόλα με το κρασί και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μείνει ελάχιστο και να γίνει σαν σιρόπι. Το αδειάζετε σε ένα μπολ και το φυλάτε.
Για τη σάλτσα σοκολάτας: Βάζετε την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά.
Μόλις πάρουν βράση, το τραβάτε από τη φωτιά, προσθέτετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει τελείως.
Τέλος ανακατεύετε μέσα το μέλι και το αλκοόλ της επιλογής σας κι αφήνετε να κρυώσει λίγο η σάλτσα.
Για να σερβίρετε: Κόβετε το κάθε αχλάδι στη μέση και τοποθετείτε τα δύο μισά του σε ένα πιάτο μαζί με λίγο από το σιρόπι τους.
Προσθέτετε από μια μπάλα παγωτού βανίλια. Περιχύνετε τα αχλάδια και το παγωτό με ζεστή σάλτσα σοκολάτας και σερβίρετε αμέσως.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► παγωτό βανίλια έτοιμο ή σπιτικό
{ βλέπε ΑΝΩ συνταγή }
Για τα αχλάδια
•► 6 αχλάδια με το κοτσάνι τους, κατά προτίμηση κρυστάλλια
•► 1 κλαράκι κανέλα
•► 4-5 γαρίφαλα
•► 1 μπουκάλι γλυκό κρασί Σαμιώτικο
Για τη σάλτσα σοκολάτας
•► 125 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
•► 125 ml κρέμα γάλακτος
•► 1 κουτ. σούπας γάλα
•► 1 κουτ. γλυκού μέλι
•► 1 κουτ. σούπας λικέρ ή αλκοολούχο ποτό της επιλογής σας
Εκτέλεση:
Καθαρίζετε τα αχλάδια προσεκτικά, κρατώντας το κοτσανάκι τους. Τα γυρίζετε ανάποδα και μ’ ένα μαχαίρι αφαιρείτε τα κουκούτσια από το κάθε αχλάδι.
Τα τοποθετείτε όρθια μέσα σε μια κατσαρόλα, να χωράνε ίσα-ίσα. Αδειάζετε μέσα το γλυκό κρασί, το κλαράκι της κανέλας, τα γαρίφαλα και βάζετε την κατσαρόλα στη φωτιά.
Μόλις πάρει βράση, χαμηλώνετε τη θερμοκρασία, σκεπάζετε με καπάκι και τα αφήνετε να ποσαριστούν για τουλάχιστον 10 λεπτά. Τα βγάζετε προσεκτικά σε μια πιατέλα.
Ξαναβάζετε στη φωτιά την κατσαρόλα με το κρασί και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να μείνει ελάχιστο και να γίνει σαν σιρόπι. Το αδειάζετε σε ένα μπολ και το φυλάτε.
Για τη σάλτσα σοκολάτας: Βάζετε την κρέμα γάλακτος και το γάλα σε κατσαρολάκι πάνω σε μέτρια φωτιά.
Μόλις πάρουν βράση, το τραβάτε από τη φωτιά, προσθέτετε την ψιλοκομμένη κουβερτούρα και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει τελείως.
Τέλος ανακατεύετε μέσα το μέλι και το αλκοόλ της επιλογής σας κι αφήνετε να κρυώσει λίγο η σάλτσα.
Για να σερβίρετε: Κόβετε το κάθε αχλάδι στη μέση και τοποθετείτε τα δύο μισά του σε ένα πιάτο μαζί με λίγο από το σιρόπι τους.
Προσθέτετε από μια μπάλα παγωτού βανίλια. Περιχύνετε τα αχλάδια και το παγωτό με ζεστή σάλτσα σοκολάτας και σερβίρετε αμέσως.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή Ιωάννα Σταμούλου
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου