Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2017

Μοσχαράκι στάμνας Ηπειρώτικο !!!



Η στάμνα δεν είναι άλλο από πήλινη γάστρα που δίνει νόστιμα φαγητά φούρνου με κρέας και πατάτες.

Σε αυτή τη συνταγή επιλέγουμε μοσχαράκι που συνδυάζεται και με κεφαλογραβιέρα, που το κάνει ακόμη πιο απολαυστικό.

Υλικά: { Για 5-6 Μερίδες }

•► 1 & ½ κιλό μοσχαρίσιο κρέας από πόδι, σε μερίδες
•► 4 μέτριες πατάτες, καθαρισμένες, κομμένες κυδωνάτες
•► 300 γρ. κεφαλογραβιέρα ηπειρώτικη, σε κύβους
•► 1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
•► 4 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένο
•► 4 κουτ. σούπας βούτυρο αιγοπρόβειο
•► ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. γλυκού κόκκους μπαχάρι
•► 1 κουτ. γλυκού κανέλα
•► αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνετε το κρέας και το σοτάρετε με το βούτυρο μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, το μπαχάρι και την κανέλα και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν τα κρεμμύδια.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160οC. Γυρίζετε το φαγητό σε πήλινο σκεύος (τη λεγόμενη «στάμνα») και στρώνετε τις πατάτες γύρω από το κρέας.

Σκορπάτε από πάνω το τυρί προσέχοντας να μην ακουμπήσει στα τοιχώματα (επειδή κολλάει και μαυρίζει εύκολα). Περιχύνετε το φαγητό με το λάδι και προσθέτετε 1½ με 2 φλιτζάνια νερό, ίσα να σκεπαστεί λίγο το κρέας.

Κλείνετε το σκεύος με το καπάκι και το σφραγίζετε με αλουμινόχαρτο. Ψήνετε το φαγητό στον φούρνο για 1 ώρα και 45 λεπτά.

Ανοίγετε το καπάκι και ελέγχετε το ζωμό. Αν έχει μείνει πολύ, μπορείτε να τον γυρίσετε σε μικρή κατσαρόλα και να τον σιγοβράσετε μέχρι να μείνει ο μισός. Περιχύνετε το φαγητό με το ζωμό και σερβίρετε κατευθείαν από τη «στάμνα» στο τραπέζι.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Γεωργία Κοφινά ~ Food styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :