Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2017

Ζερντέ.. Παραδοσιακό Πολίτικο Γλυκάκι !!!



Το γνωστό πολίτικο γλύκισμα δεν είναι άλλο από μυρωδάτη κρέμα ρυζιού, με άλλα λόγια… ρυζόγαλο αρωματισμένο με σαφράν και σερβιρισμένο με σταφίδες, ρόδι και κουκουνάρι…

Υλικά:   { Για 4-5 Μερίδες }

•► 125 γρ. ρύζι γλασέ
•► 1.500 ml νερό
•► 275 γρ. ζάχαρη
•► 15 κλωστούλες σαφράν (κρόκο Κοζάνης) λιωμένο σε μικρό γουδί
•► 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ

Για το γαρνίρισμα

100 γρ. σταφίδες
•► 100 γρ. κουκουνάρι
•► 50 γρ. σπυριά ροδιού
•► ροδόνερο (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

Ξεπλένετε καλά το ρύζι και το βράζετε στο νερό για 10 λεπτά. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε να βράζετε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Ανακατεύετε το σαφράν με ένα τέταρτο φλιτζανιού ζεστό νερό και το προσθέτετε στο ρύζι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μίγμα να σιγοβράσει άλλα 8 λεπτά.

Διαλύετε το κορνφλάουρ σε μισό φλιτζάνι νερό και το ρίχνετε λίγο λίγο στο ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς και αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά επιπλέον.

Μοιράζετε το γλυκό σε ατομικά μπολ. Αφήνετε να κρυώσει και φυλάτε το ζερντέ στο ψυγείο. Σερβίρετε γαρνίροντας με τις σταφίδες, το κουκουνάρι και το ρόδι. Αν θέλετε, ραντίζετε την επιφάνεια με λίγο ροδόνερο.



Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη ~ Food styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :