Το γνωστό πολίτικο γλύκισμα δεν είναι άλλο από μυρωδάτη κρέμα ρυζιού, με άλλα λόγια… ρυζόγαλο αρωματισμένο με σαφράν και σερβιρισμένο με σταφίδες, ρόδι και κουκουνάρι…
Υλικά:   { Για 4-5 Μερίδες }
•► 125 γρ. ρύζι γλασέ
•► 1.500 ml νερό
•► 275 γρ. ζάχαρη
•► 15 κλωστούλες σαφράν (κρόκο Κοζάνης) λιωμένο σε μικρό γουδί
•► 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
Για το γαρνίρισμα
100 γρ. σταφίδες
•► 100 γρ. κουκουνάρι
•► 50 γρ. σπυριά ροδιού
•► ροδόνερο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ξεπλένετε καλά το ρύζι και το βράζετε στο νερό για 10 λεπτά. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε να βράζετε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Ανακατεύετε το σαφράν με ένα τέταρτο φλιτζανιού ζεστό νερό και το προσθέτετε στο ρύζι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μίγμα να σιγοβράσει άλλα 8 λεπτά.
Διαλύετε το κορνφλάουρ σε μισό φλιτζάνι νερό και το ρίχνετε λίγο λίγο στο ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς και αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά επιπλέον.
Μοιράζετε το γλυκό σε ατομικά μπολ. Αφήνετε να κρυώσει και φυλάτε το ζερντέ στο ψυγείο. Σερβίρετε γαρνίροντας με τις σταφίδες, το κουκουνάρι και το ρόδι. Αν θέλετε, ραντίζετε την επιφάνεια με λίγο ροδόνερο.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 125 γρ. ρύζι γλασέ
•► 1.500 ml νερό
•► 275 γρ. ζάχαρη
•► 15 κλωστούλες σαφράν (κρόκο Κοζάνης) λιωμένο σε μικρό γουδί
•► 2 κουτ. σούπας κορνφλάουρ
Για το γαρνίρισμα
100 γρ. σταφίδες
•► 100 γρ. κουκουνάρι
•► 50 γρ. σπυριά ροδιού
•► ροδόνερο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ξεπλένετε καλά το ρύζι και το βράζετε στο νερό για 10 λεπτά. Προσθέτετε τη ζάχαρη και συνεχίζετε να βράζετε για άλλα 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.
Ανακατεύετε το σαφράν με ένα τέταρτο φλιτζανιού ζεστό νερό και το προσθέτετε στο ρύζι. Ανακατεύετε καλά και αφήνετε το μίγμα να σιγοβράσει άλλα 8 λεπτά.
Διαλύετε το κορνφλάουρ σε μισό φλιτζάνι νερό και το ρίχνετε λίγο λίγο στο ρύζι ανακατεύοντας συνεχώς και αφήνετε να βράσει για 5 λεπτά επιπλέον.
Μοιράζετε το γλυκό σε ατομικά μπολ. Αφήνετε να κρυώσει και φυλάτε το ζερντέ στο ψυγείο. Σερβίρετε γαρνίροντας με τις σταφίδες, το κουκουνάρι και το ρόδι. Αν θέλετε, ραντίζετε την επιφάνεια με λίγο ροδόνερο.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη ~ Food styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου