Μία από τις πιο χορταστικές και υγιεινές σαλάτες που έχετε δοκιμάσει ποτέ, φτιαγμένη με ρεβίθια και κινόα.
Το χούμους παντζαριού θα δώσει έξτρα γεύση και χρώμα στο πιάτο !!!
Υλικά:   { Για 4-5 Μερίδες }
Για τη σαλάτα
•► 1 φλιτζάνι κινόα βρασμένη
•► 400 γρ. Ρεβίθια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, μουλιασμένα αποβραδίς, βρασμένα, κρύα και καλά στραγγισμένα
•► 3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε λεπτές λοξές φέτες
•► 1 μέτρια πιπεριά κόκκινη, σε μικρούς κύβους
•► 200 γρ. φασολάκια στρογγυλά βρασμένα, κρύα και καλά στραγγισμένα
•► 200 γρ. ντοματίνια κίτρινα και κόκκινα κομμένα στη μέση
•► 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 150 γρ. φέτα σε τρίμματα για το σερβίρισμα
•► λίγο ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι
Για το χούμους παντζαριού
•► ½ κούπα παντζάρια ψητά ή βρασμένα
•► ½ κούπα Ρεβίθια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, βρασμένα
•► 3 κουτ. σούπας φουντούκια καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
•► ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
•► 3 κουτ. σούπας ταχίνι
•► ¼ κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
•► 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 3 κουτ. σούπας νερό (ίσως και περισσότερο, μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή ρευστότητα)
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουλιάζετε τα ρεβίθια αποβραδίς, τα βράζετε να μαλακώσουν, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Για το χούμους: Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και πολτοποιείτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Για τη σαλάτα: Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ την κινόα, τα ρεβίθια, τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε πολύ καλά αλλά απαλά.
Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο στα φασολάκια, τα αλατίζετε και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Από πάνω ρίχνετε τη σαλάτα, σκορπάτε τα ντοματίνια, τη φέτα, περιχύνουμε με σάλτσα χούμους, πασπαλίζετε με λίγα φουντούκια και σερβίρετε.
Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Σημείωση 2: Τι είναι το χούμους ?? … Το χούμους είναι μια κρεμώδης σαλάτα, που χρησιμοποιείται στην Μέση Ανατολή ως συνοδεία του ψωμιού ή αραβικής πίτας σε ρόλο ορεκτικού. Παραδοσιακά παρασκευάζεται από ταχίνι και ρεβύθια, λεμόνι και ελαιόλαδο με την προσθήκη διάφορων καρυκευμάτων, ενώ σερβίρεται σε βαθύ πιάτο με λάδι και ρίγανη, ενώ στο Ισραήλ την θέση της ρίγανης την έχει πάρει το ζάταρ.
olivemagazine.gr
Για τη σαλάτα
•► 1 φλιτζάνι κινόα βρασμένη
•► 400 γρ. Ρεβίθια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, μουλιασμένα αποβραδίς, βρασμένα, κρύα και καλά στραγγισμένα
•► 3 κρεμμυδάκια φρέσκα σε λεπτές λοξές φέτες
•► 1 μέτρια πιπεριά κόκκινη, σε μικρούς κύβους
•► 200 γρ. φασολάκια στρογγυλά βρασμένα, κρύα και καλά στραγγισμένα
•► 200 γρ. ντοματίνια κίτρινα και κόκκινα κομμένα στη μέση
•► 3 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 150 γρ. φέτα σε τρίμματα για το σερβίρισμα
•► λίγο ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι
Για το χούμους παντζαριού
•► ½ κούπα παντζάρια ψητά ή βρασμένα
•► ½ κούπα Ρεβίθια ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ, βρασμένα
•► 3 κουτ. σούπας φουντούκια καβουρδισμένα και ψιλοκομμένα
•► ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
•► 3 κουτ. σούπας ταχίνι
•► ¼ κουτ. γλυκού κύμινο σε σκόνη
•► 1 μικρή σκελίδα σκόρδο
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 3 κουτ. σούπας νερό (ίσως και περισσότερο, μέχρι να πετύχουμε την επιθυμητή ρευστότητα)
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουλιάζετε τα ρεβίθια αποβραδίς, τα βράζετε να μαλακώσουν, τα στραγγίζετε και τα αφήνετε να κρυώσουν.
Για το χούμους: Βάζετε στο μπλέντερ όλα τα υλικά και πολτοποιείτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
Για τη σαλάτα: Ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ την κινόα, τα ρεβίθια, τα κρεμμύδια, την πιπεριά, το μαϊντανό, λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε πολύ καλά αλλά απαλά.
Ρίχνετε λίγο ελαιόλαδο στα φασολάκια, τα αλατίζετε και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα. Από πάνω ρίχνετε τη σαλάτα, σκορπάτε τα ντοματίνια, τη φέτα, περιχύνουμε με σάλτσα χούμους, πασπαλίζετε με λίγα φουντούκια και σερβίρετε.
Δείτε το κατατοπιστικό Video... ...
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ανδρέας Λαγός
Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Σημείωση 2: Τι είναι το χούμους ?? … Το χούμους είναι μια κρεμώδης σαλάτα, που χρησιμοποιείται στην Μέση Ανατολή ως συνοδεία του ψωμιού ή αραβικής πίτας σε ρόλο ορεκτικού. Παραδοσιακά παρασκευάζεται από ταχίνι και ρεβύθια, λεμόνι και ελαιόλαδο με την προσθήκη διάφορων καρυκευμάτων, ενώ σερβίρεται σε βαθύ πιάτο με λάδι και ρίγανη, ενώ στο Ισραήλ την θέση της ρίγανης την έχει πάρει το ζάταρ.
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου