Ένας ωραίος τρόπος { Σαμιώτικη Συνταγή } για να βάλετε στο τραπέζι μια καλή ψαριά !!!
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 1,5 κιλό γόπες καθαρισμένες
•► 200 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•► 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
•► 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
•► 2 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή ή φρέσκια, ψιλοκομμένη
•► χυμό από 2 λεμόνια
•► ξύσμα από 1 λεμόνι
•► ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 500 ml ζεστό νερό
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Πασπαλίζετε τις γόπες με αλάτι, πιπέρι και τις ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου και από τις δύο πλευρές.
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό, το ζεστό νερό, ανακατεύετε καλά και κρατάτε το μίγμα στην άκρη.
Στρώνετε τα ψάρια σε ένα ταψί ή πιρέξ, περιχύνετε με τη σάλτσα και τα αφήνετε για 1 ώρα τουλάχιστον μέσα στη σάλτσα. Σερβίρετε συνήθως με βλίτα και πατάτες βραστές.
Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Σημείωση 2: Ευχαριστούμε τον chef Ανδρέα Λαγό. Η συνταγή είναι από το βιβλίο του "ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ" { φωτογρ. ΚΑΤΩ }
Λεπτομέρειες για το βιβλίο ΕΔΩ.
olivemagazine.gr
•► 1,5 κιλό γόπες καθαρισμένες
•► 200 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•► 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
•► 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
•► 2 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή ή φρέσκια, ψιλοκομμένη
•► χυμό από 2 λεμόνια
•► ξύσμα από 1 λεμόνι
•► ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 500 ml ζεστό νερό
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Πασπαλίζετε τις γόπες με αλάτι, πιπέρι και τις ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου και από τις δύο πλευρές.
Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό, το ζεστό νερό, ανακατεύετε καλά και κρατάτε το μίγμα στην άκρη.
Στρώνετε τα ψάρια σε ένα ταψί ή πιρέξ, περιχύνετε με τη σάλτσα και τα αφήνετε για 1 ώρα τουλάχιστον μέσα στη σάλτσα. Σερβίρετε συνήθως με βλίτα και πατάτες βραστές.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ανδρέας Λαγός ~ Φωτογραφία – Food styling: Majerico
Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
Σημείωση 2: Ευχαριστούμε τον chef Ανδρέα Λαγό. Η συνταγή είναι από το βιβλίο του "ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ" { φωτογρ. ΚΑΤΩ }
Λεπτομέρειες για το βιβλίο ΕΔΩ.
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου