Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2017

Γόπες τζιλαδιά... Νησιώτικη Μαγειρική !!!



Ένας ωραίος τρόπος { Σαμιώτικη Συνταγή } για να βάλετε στο τραπέζι μια καλή ψαριά !!!

Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }

•► 1,5 κιλό γόπες καθαρισμένες
•► 200 ml έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 2 μικρά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•► 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
•► 2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
•► 2 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή ή φρέσκια, ψιλοκομμένη
•► χυμό από 2 λεμόνια
•► ξύσμα από 1 λεμόνι
•► ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 500 ml ζεστό νερό
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση:

Πασπαλίζετε τις γόπες με αλάτι, πιπέρι και τις ψήνετε στο γκριλ για 10 λεπτά περίπου και από τις δύο πλευρές.

Βάζετε σε ένα μεγάλο μπολ το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι, το σκόρδο, τον πελτέ, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, το χυμό και το ξύσμα λεμονιού, το μαϊντανό, το ζεστό νερό, ανακατεύετε καλά και κρατάτε το μίγμα στην άκρη.

Στρώνετε τα ψάρια σε ένα ταψί ή πιρέξ, περιχύνετε με τη σάλτσα και τα αφήνετε για 1 ώρα τουλάχιστον μέσα στη σάλτσα. Σερβίρετε συνήθως με βλίτα και πατάτες βραστές.



Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Ανδρέας Λαγός ~ Φωτογραφία – Food styling: Majerico

Σημείωση 1: Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

Σημείωση 2: Ευχαριστούμε τον chef Ανδρέα Λαγό. Η συνταγή είναι από το βιβλίο του "ΟΙ ΓΕΥΣΕΙΣ ΠΟΥ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ" { φωτογρ. ΚΑΤΩ }


Λεπτομέρειες για το βιβλίο ΕΔΩ.


olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :