Η συνταγή είναι ιταλική. Ακολουθήστε τη και φτιάξτε αυθεντικό sorbetto al limone, πλούσιο σε γεύση και δροσιστικό !!!
Υλικά:   { Για 12 Μερίδες }
•► 500 γρ. ζάχαρη
•► 750 ml νερό
•► 250 ml χυμό λεμονιού (από 6-8 λεμόνια περίπου)
•► 2 λεμόνια, το ξύσμα τους
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε τη ζάχαρη μαζί με το νερό, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σιγοβράζετε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα. Ανακατεύετε τα υλικά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
Δουλεύετε το μίγμα σε μηχανή παγωτού μέχρι να αποκτήσει υφή γρανίτας. Τη μεταφέρετε σε μεταλλικό δοχείο και το αφήνετε στην κατάψυξη.
Σερβίρετε το σορμπέ σε ποτήρια σαμπάνιας ή σε μπολ και γαρνίρετε με ξύσμα λεμονιού σε λεπτές λωρίδες, τις οποίες μπορείτε να καραμελώσετε, αν θέλετε, για πιο γλυκιά και ήπια γεύση.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 500 γρ. ζάχαρη
•► 750 ml νερό
•► 250 ml χυμό λεμονιού (από 6-8 λεμόνια περίπου)
•► 2 λεμόνια, το ξύσμα τους
Εκτέλεση:
Ζεσταίνετε τη ζάχαρη μαζί με το νερό, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Σιγοβράζετε για λίγα λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το χυμό του λεμονιού και το ξύσμα. Ανακατεύετε τα υλικά και αφήνετε το μίγμα να κρυώσει.
Δουλεύετε το μίγμα σε μηχανή παγωτού μέχρι να αποκτήσει υφή γρανίτας. Τη μεταφέρετε σε μεταλλικό δοχείο και το αφήνετε στην κατάψυξη.
Σερβίρετε το σορμπέ σε ποτήρια σαμπάνιας ή σε μπολ και γαρνίρετε με ξύσμα λεμονιού σε λεπτές λωρίδες, τις οποίες μπορείτε να καραμελώσετε, αν θέλετε, για πιο γλυκιά και ήπια γεύση.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από την Ιωάννα Σταμούλου
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου