Λαχταρήσατε πίτσα αλλά δεν θέλετε να παραγγείλετε ούτε να ταλαιπωρηθείτε με πολλά πολλά στην προετοιμασία ??
Αυτή η συνταγή θα γίνει η αγαπημένη σας !!!!!
Υλικά:
Για τη βάση
•► 120 γρ. αλεύρι
•► 100 γρ. κασέρι ή γραβιέρα Αγράφων τριμμένη
•► 3 αβγά
•► 50 γρ. γιαούρτι
•► 1 κουτ. σούπας νερό
•► αλάτι, πιπέρι
Για την επικάλυψη
•► 1 κρεμμύδι, σε φέτες
•► 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 6-7 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
•► 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
•► 150 γρ. φέτα, σε κυβάκια
•► 1-2 κουτ. σούπας κάππαρη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε με σπάτουλα το αλεύρι με το κασέρι, τα αβγά, το γιαούρτι, το νερό και λίγο πιπέρι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει σαν πηχτός χυλός.
Λαδώνετε ελαφρά ένα αντικολλητικό ταψάκι και στρώνετε το χυλό. Τον ισιώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο λάδι μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες και τις γυρίζετε για λίγο μαζί με τα κρεμμύδια στο τηγάνι. Τα απλώνετε πάνω από τη βάση της τάρτας και πασπαλίζετε με ρίγανη.
Τοποθετείτε εδώ κι εκεί τα κυβάκια της φέτας, μοιράζετε την κάππαρη ομοιόμορφα και ψήνετε την τάρτα στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τη σερβίρετε ζεστή, χλιαρή ή και κρύα, κόβοντας σε κομμάτια.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Για τη βάση
•► 120 γρ. αλεύρι
•► 100 γρ. κασέρι ή γραβιέρα Αγράφων τριμμένη
•► 3 αβγά
•► 50 γρ. γιαούρτι
•► 1 κουτ. σούπας νερό
•► αλάτι, πιπέρι
Για την επικάλυψη
•► 1 κρεμμύδι, σε φέτες
•► 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 6-7 λιαστές ντομάτες ψιλοκομμένες
•► 1 κουτ. γλυκού ρίγανη
•► 150 γρ. φέτα, σε κυβάκια
•► 1-2 κουτ. σούπας κάππαρη
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Μέσα σε ένα μπολ ανακατεύετε με σπάτουλα το αλεύρι με το κασέρι, τα αβγά, το γιαούρτι, το νερό και λίγο πιπέρι, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει σαν πηχτός χυλός.
Λαδώνετε ελαφρά ένα αντικολλητικό ταψάκι και στρώνετε το χυλό. Τον ισιώνετε με την ανάποδη ενός κουταλιού.
Σοτάρετε τα κρεμμύδια στο λάδι μέχρι να γυαλίσουν και να μαλακώσουν. Προσθέτετε τις λιαστές ντομάτες και τις γυρίζετε για λίγο μαζί με τα κρεμμύδια στο τηγάνι. Τα απλώνετε πάνω από τη βάση της τάρτας και πασπαλίζετε με ρίγανη.
Τοποθετείτε εδώ κι εκεί τα κυβάκια της φέτας, μοιράζετε την κάππαρη ομοιόμορφα και ψήνετε την τάρτα στο προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Τη σερβίρετε ζεστή, χλιαρή ή και κρύα, κόβοντας σε κομμάτια.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή απο Ιωάννα Σταμούλου ~ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου