Ένα αλάφρο, φρουτένιο επιδόρπιο που ταιριάζει πολύ στα ανοιξιάτικα τραπέζια.
Η πλούσια μους τυριού κάνει τη γευστική διαφορά.
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
Για τις φράουλες
•► 1 κιλό φράουλες κομμένες τη μέση ή στα 4, ανάλογα με το μέγεθος
•► 250 γρ. ζάχαρη
•► 250 γρ. νερό
•► 1 αστεροειδή γλυκάνισο
•► ½ κουτ. σούπας μαραθόσπορο σπασμένο
Για τη μους τυριού
•► 250 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
•► 1 & ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
•► 50 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 200 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος 36%
Για το σερβίρισμα
•► λίγα φιστίκια Αιγίνης καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
•► κορυφές δυόσμου
Εκτέλεση:
Για τις φράουλες: Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και τα αρωματικά και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
Για τη μους τυριού: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να κάνει η μους κορυφές. Βάζετε τη μους στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μοιράζετε τις φράουλες σε μπολ ή ποτήρια, περιχύνετε το κάθε ποτήρι με 4 κουτ. σούπας περίπου από το σιρόπι τους και από πάνω μοιράζετε από 1 γεμάτη κουταλιά από τη μους τυριού. Πασπαλίζετε με φιστίκι, τοποθετείτε από μία κορυφή δυόσμου στο καθένα και σερβίρετε αμέσως.
Tips:
Το καλοκαίρι που υπάρχουν περισσότερα φρούτα, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις φράουλες με άλλο φρούτο της επιλογής σας ή μιξ φρούτων.
Δείτε το κάτωθι κατατοπιστικό Video...
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Για τις φράουλες
•► 1 κιλό φράουλες κομμένες τη μέση ή στα 4, ανάλογα με το μέγεθος
•► 250 γρ. ζάχαρη
•► 250 γρ. νερό
•► 1 αστεροειδή γλυκάνισο
•► ½ κουτ. σούπας μαραθόσπορο σπασμένο
Για τη μους τυριού
•► 250 γρ. Arla Φρέσκο Τυρί Κρέμα
•► 1 & ½ κουτ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
•► 50 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 200 γρ. Arla Κρέμα Γάλακτος 36%
Για το σερβίρισμα
•► λίγα φιστίκια Αιγίνης καβουρδισμένα και χοντροκομμένα
•► κορυφές δυόσμου
Εκτέλεση:
Για τις φράουλες: Βάζετε σε μία κατσαρόλα τη ζάχαρη με το νερό και τα αρωματικά και τα αφήνετε να βράσουν για 5 λεπτά, μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνετε το σιρόπι να κρυώσει καλά.
Για τη μους τυριού: Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ την κρέμα γάλακτος, το τυρί κρέμα, τη βανίλια και τη ζάχαρη και ανακατεύετε να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να κάνει η μους κορυφές. Βάζετε τη μους στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μοιράζετε τις φράουλες σε μπολ ή ποτήρια, περιχύνετε το κάθε ποτήρι με 4 κουτ. σούπας περίπου από το σιρόπι τους και από πάνω μοιράζετε από 1 γεμάτη κουταλιά από τη μους τυριού. Πασπαλίζετε με φιστίκι, τοποθετείτε από μία κορυφή δυόσμου στο καθένα και σερβίρετε αμέσως.
Tips:
Το καλοκαίρι που υπάρχουν περισσότερα φρούτα, μπορείτε να αντικαταστήσετε τις φράουλες με άλλο φρούτο της επιλογής σας ή μιξ φρούτων.
Δείτε το κάτωθι κατατοπιστικό Video...
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ανδρέας Λαγός
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου