Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2017

Τυρόψωμο ΝΟΣΤΙΜΟ αλα ..olivemagazine !!!



Ένα πολύ νόστιμο ψωμάκι για να συνοδέψετε το φαγητό σας ή να το απολαύσετε μόνο του ως πρωινό ή σνακ.

Υλικά:   { Για 10 Μερίδες }

•► 600 γρ. αλεύρι δυνατό (ή αλεύρι κατάλληλο για ψωμί ζυμωτό)
•► 1 & ½ φακελάκι μαγιά ξερή
•► 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
•► 1 κουτ. γλυκού αλάτι
•► 1 & ½ φλιτζάνι περίπου νερό χλιαρό
•► λίγο ελαιόλαδο

Για τη γέμιση

•► 250 γρ. κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•► 50 γρ. βούτυρο
•► 50 γρ. αλεύρι σκληρό
•► 1 κουτ. σούπας ξίδι
•► 100 γρ. ελιές χοντροκομμένες, χωρίς κουκούτσι (προαιρετικά)
•► 300 γρ. κεφαλογραβιέρα ή μπάτζο Μακεδονίας τριμμένο

Εκτέλεση:

Λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε τα κρεμμύδια μέχρι να γίνουν διάφανα και τρυφερά. Σβήνετε με το ξίδι. Απομακρύνετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτετε τα 50γρ. αλεύρι ανακατεύοντας ζωηρά. Προσθέτετε το τυρί και τις ελιές (αν χρησιμοποιήσετε) και αφήνετε τη γέμιση να περιμένει.

Στο μεταξύ, ανακατεύετε το αλεύρι με τη μαγιά και τη ζάχαρη. Διαλύετε το αλάτι στο νερό και το προσθέτετε λίγο λίγο στο αλεύρι ζυμώνοντας στο μίξερ με το γάντζο ζυμώματος ή με το χέρι μέχρι να γίνει το μίγμα λείο και ομοιογενές.

Μεταφέρετε τη ζύμη σε αλευρωμένο πάγκο και συνεχίζετε το ζύμωμα για 10 λεπτά ακόμα τεντώνοντας και μαζεύοντας τη ζύμη με το κάτω μέρος της παλάμης. Λαδώνετε ένα μπολ και βάζετε μέσα τη ζύμη πλασμένη σε μπάλα. Την αφήνετε να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο.

Κατόπιν ανακατεύετε τη γέμιση στη φουσκωμένη ζύμη και τη ζυμώνετε ξανά για 10 δευτερόλεπτα. Σκεπάζετε τη ζύμη και την αφήνετε 10 λεπτά.

Ξαναζυμώνετε για 10 δευτερόλεπτα και την αφήνετε ξανά για 10 λεπτά να ξεκουραστεί. Ξαναζυμώνετε για 10 λεπτά και αφήνετε τη ζύμη για 30 λεπτά.

Τη χωρίζετε κατόπιν σε τέσσερα κομμάτια, πλάθετε στρογγυλά καρβέλια ή μακρόστενες φραντζολίτσες, τα αραδιάζετε σε λαδωμένο ταψί, τα σκεπάζετε και τα αφήνετε για 40 λεπτά να φουσκώσουν.

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Αλείφετε τα καρβέλια με αβγό και γάλα, χαράζετε την επιφάνεια σταυρωτά με κοφτερό κοπίδι και ψήνετε στον φούρνο για 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Σιμόνη Καφίρη ~ Food styling: Αντωνία Κατή

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :