Πεντανόστιμες και χορταστικές ατομικές πιτούλες με κοτόπουλο Νιτσιάκος που είναι ό,τι πρέπει για το βαλιτσάκι με το σχολικό κολατσιό αλλά και το τάπερ για το γραφείο.
Υλικά:   { Για 8 Μερίδες }
•► 8 φύλλα κρούστας
•► ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
•► 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο Νιτσιάκος, κομμένο σε μικρά κομμάτια
•► 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
•► 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
•► 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
•► 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
•► 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ρίχνετε στο μπλέντερ το κοτόπουλο και το κόβετε όσο πιο ψιλό γίνεται.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε 2 λεπτά ακόμη.
Προσθέτετε και τη μουστάρδα και μαγειρεύετε για άλλα 2 λεπτά.
Εκτός φωτιάς ρίχνετε στο μίγμα το τριμμένο τυρί, το γιαούρτι, το αβγό, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύετε.
Λαδώνετε ένα ένα τα φύλλα κρούστας. Διπλώνετε το κάθε λαδωμένο φύλλο κατά μήκος στη μέση, τοποθετείτε γέμιση στο κάτω μέρος του και διπλώνετε σε παραλληλόγραμμα, φέρνοντας το αριστερό και το δεξί μέρος του φύλλου πάνω από τη γέμιση.
Αραδιάζετε τις κοτόπιτες σε ταψί όπου έχετε απλώσει λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν
Tips:
•► Αφού ετοιμάσετε τις κοτόπιτες, μπορείτε να τις συντηρήσετε στην κατάψυξη τυλιγμένες με χαρτί ψησίματος.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 8 φύλλα κρούστας
•► ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
•► 500 γρ. φιλέτο κοτόπουλο Νιτσιάκος, κομμένο σε μικρά κομμάτια
•► 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 1 πιπεριά Φλωρίνης ψιλοκομμένη
•► 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
•► 100 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
•► 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
•► 1 αβγό ελαφρά χτυπημένο
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Ρίχνετε στο μπλέντερ το κοτόπουλο και το κόβετε όσο πιο ψιλό γίνεται.
Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε το κοτόπουλο για 5 λεπτά ανακατεύοντας συχνά.
Προσθέτετε το κρεμμύδι και την πιπεριά Φλωρίνης, αλατοπιπερώνετε και σοτάρετε 2 λεπτά ακόμη.
Προσθέτετε και τη μουστάρδα και μαγειρεύετε για άλλα 2 λεπτά.
Εκτός φωτιάς ρίχνετε στο μίγμα το τριμμένο τυρί, το γιαούρτι, το αβγό, ανάλογο αλατοπίπερο και ανακατεύετε.
Λαδώνετε ένα ένα τα φύλλα κρούστας. Διπλώνετε το κάθε λαδωμένο φύλλο κατά μήκος στη μέση, τοποθετείτε γέμιση στο κάτω μέρος του και διπλώνετε σε παραλληλόγραμμα, φέρνοντας το αριστερό και το δεξί μέρος του φύλλου πάνω από τη γέμιση.
Αραδιάζετε τις κοτόπιτες σε ταψί όπου έχετε απλώσει λαδόκολλα και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 30 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν
Tips:
•► Αφού ετοιμάσετε τις κοτόπιτες, μπορείτε να τις συντηρήσετε στην κατάψυξη τυλιγμένες με χαρτί ψησίματος.
Δείτε το κάτωθι κατατοπιστικό Video... ...
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου