Το γλυκό που δημιουργήθηκε προς τιμήν του διάσημου ποδηλατικού γύρου της Γαλλίας, έχει στρογγυλό σχήμα και συμβολίζει τη ρόδα του ποδηλάτου !!!
Υλικά:   { Για 14 Μερίδες }
Για τη γέμιση
•► 500 ml γάλα πλήρες
•► 150 ml κρέμα γάλακτος
•► 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•► κρόκους από 3 αβγά
•► 50 γρ. κορν φλάουρ
•► 80 γρ. πραλίνα
Για τη ζύμη
•► 125 ml γάλα πλήρες
•► 125 ml νερό
•► 5 αβγά
•► 115 γρ. βούτυρο 82%
•► 140 γρ. αλεύρι πολυτελείας 55%
•► 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική
•► 2 γρ. αλάτι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Βάζετε τη μισή ποσότητα ζάχαρης με το γάλα να ζεσταθούν σε μία κατσαρόλα. Στο μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά με σύρμα τους κρόκους, το κορν φλάουερ και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Ρίχνετε σιγά σιγά ένα μέρος από το μίγμα με το γάλα στο μίγμα με το κορν φλάουρ για να το αραιώσετε και ανακατεύετε με ένα σύρμα καλά.
Ρίχνετε τα δύο μίγματα στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να βράσει η κρέμα. Την κατεβάζετε αμέσως από την φωτιά, προσθέτετε την πραλίνα και ανακατεύετε ξανά.
Στη συνέχεια, την αδειάζετε σε ένα ταψί και τη σκεπάζετε αμέσως με μία μεμβράνη που θα εφάπτεται καλά στην επιφάνειά της και την αφήνετε να κρυώσει.
Έπειτα χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με σύρμα στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα και φτιάχνετε μια αφράτη σαντιγί.
Μόλις η κρέμα κρυώσει καλά, τη βάζετε σε ένα μπολ και την ανακατεύετε με ένα σύρμα ξανά. Τέλος, προσθέτετε και τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μαρίζ μέχρι η κρέμα να γίνει ομοιογενής.
Ετοιμάζετε τη ζύμη: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Αφού το μίγμα βράσει, προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά το μίγμα μέχρι να γίνει ζύμη και ψήνετε για 2 λεπτά στη κατσαρόλα χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα.
Αδειάζετε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ με το φτερό και ανακατεύοντας προσθέτετε ένα- ένα τα αβγά.
Όταν η ζύμη σας είναι έτοιμη, απλώνετε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και με σακούλα ζαχαροπλαστικής και στρογγυλό κορνέ την κόβετε σε κυκλικό σχήμα, διαμέτρου 16εκ. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
Αφήνετε το Paris Brest να κρυώσει και στη συνέχεια το κόβετε οριζόντια σε δυο κομμάτια με ένα μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι. Γεμίζετε με τη κρέμα πραλίνα και γαρνίρετε με κόκκινα φρούτα και ζάχαρη άχνη.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Για τη γέμιση
•► 500 ml γάλα πλήρες
•► 150 ml κρέμα γάλακτος
•► 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•► κρόκους από 3 αβγά
•► 50 γρ. κορν φλάουρ
•► 80 γρ. πραλίνα
Για τη ζύμη
•► 125 ml γάλα πλήρες
•► 125 ml νερό
•► 5 αβγά
•► 115 γρ. βούτυρο 82%
•► 140 γρ. αλεύρι πολυτελείας 55%
•► 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη κρυσταλλική
•► 2 γρ. αλάτι
Εκτέλεση:
Ετοιμάζετε τη γέμιση: Βάζετε τη μισή ποσότητα ζάχαρης με το γάλα να ζεσταθούν σε μία κατσαρόλα. Στο μεταξύ σε ένα μπολ ανακατεύετε καλά με σύρμα τους κρόκους, το κορν φλάουερ και την υπόλοιπη ζάχαρη.
Ρίχνετε σιγά σιγά ένα μέρος από το μίγμα με το γάλα στο μίγμα με το κορν φλάουρ για να το αραιώσετε και ανακατεύετε με ένα σύρμα καλά.
Ρίχνετε τα δύο μίγματα στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να βράσει η κρέμα. Την κατεβάζετε αμέσως από την φωτιά, προσθέτετε την πραλίνα και ανακατεύετε ξανά.
Στη συνέχεια, την αδειάζετε σε ένα ταψί και τη σκεπάζετε αμέσως με μία μεμβράνη που θα εφάπτεται καλά στην επιφάνειά της και την αφήνετε να κρυώσει.
Έπειτα χτυπάτε την κρέμα γάλακτος με σύρμα στο μίξερ σε μεσαία ταχύτητα και φτιάχνετε μια αφράτη σαντιγί.
Μόλις η κρέμα κρυώσει καλά, τη βάζετε σε ένα μπολ και την ανακατεύετε με ένα σύρμα ξανά. Τέλος, προσθέτετε και τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά με μαρίζ μέχρι η κρέμα να γίνει ομοιογενής.
Ετοιμάζετε τη ζύμη: Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Βράζετε σε μια κατσαρόλα το γάλα, το νερό, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι.
Αφού το μίγμα βράσει, προσθέτετε το αλεύρι ανακατεύοντας καλά το μίγμα μέχρι να γίνει ζύμη και ψήνετε για 2 λεπτά στη κατσαρόλα χωρίς να σταματήσετε το ανακάτεμα.
Αδειάζετε τη ζύμη στον κάδο του μίξερ με το φτερό και ανακατεύοντας προσθέτετε ένα- ένα τα αβγά.
Όταν η ζύμη σας είναι έτοιμη, απλώνετε σε ένα ταψί αντικολλητικό χαρτί και με σακούλα ζαχαροπλαστικής και στρογγυλό κορνέ την κόβετε σε κυκλικό σχήμα, διαμέτρου 16εκ. Ψήνετε στο φούρνο για περίπου 40 λεπτά.
Αφήνετε το Paris Brest να κρυώσει και στη συνέχεια το κόβετε οριζόντια σε δυο κομμάτια με ένα μεγάλο οδοντωτό μαχαίρι. Γεμίζετε με τη κρέμα πραλίνα και γαρνίρετε με κόκκινα φρούτα και ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Δημήτρης Χρονόπουλος
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου