Ένα πραγματικά «μεθυστικό» κέικ με κρασί και ρούμι …Θα σας αρέσει πολύ !!!
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
•► 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•► 200 γρ. ζάχαρη
•► 170 ml ηλιέλαιο καλής ποιότητας
•► 3 αβγά
•► 200 ml κρασί λευκό, ξηρό
•► 1 σφηνάκι ρούμι
•► 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
•► λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βάζετε στον κάδο του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το ηλιέλαιο, το ρούμι και το λευκό κρασί και αναδεύετε σε χαμηλή ταχύτητα.
Αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτετε λίγο λίγο από σουρωτήρι το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά. Αφήνετε το κέικ να γίνει χλιαρό και σερβίρετε.
Tips:
Μπορείτε να προσθέσετε 100 ml ξηρό κρασί και 100 ml γλυκό κρασί.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
•► 200 γρ. ζάχαρη
•► 170 ml ηλιέλαιο καλής ποιότητας
•► 3 αβγά
•► 200 ml κρασί λευκό, ξηρό
•► 1 σφηνάκι ρούμι
•► 20 γρ. μπέικιν πάουντερ
•► λίγο βούτυρο για το άλειμμα της φόρμας
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Βάζετε στον κάδο του μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη και τα χτυπάτε καλά μέχρι να ασπρίσουν. Προσθέτετε το ηλιέλαιο, το ρούμι και το λευκό κρασί και αναδεύετε σε χαμηλή ταχύτητα.
Αποσύρετε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτετε λίγο λίγο από σουρωτήρι το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύετε με μια σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
Αδειάζετε το μίγμα σε βουτυρωμένη φόρμα για κέικ και ψήνετε στο φούρνο για 40 λεπτά. Αφήνετε το κέικ να γίνει χλιαρό και σερβίρετε.
Tips:
Μπορείτε να προσθέσετε 100 ml ξηρό κρασί και 100 ml γλυκό κρασί.
Καλή επιτυχία ~ Καλη σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ντίνα Νικολάου ~ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου