Το φρικασέ είναι από τα πιο αγαπημένα φαγητά για τα οικογενειακά τραπέζια.
Εδώ το φτιάχνουμε με κοτόπουλο που ταιριάζει πολύ με άγρια χόρτα του βουνού και μυρωδικά !!!
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
•► 1 κιλό χόρτα άγρια του βουνού (ραδίκια και τσουκνίδες)
•► 50 ml ελαιόλαδο
•► 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
•► 100 ml κρασί λευκό
•► 1 κιλό φιλέτα από μπούτι κοτόπουλο Νιτσιάκος
•► ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
•► 1 ματσάκι μυρώνι ψιλοκομμένο
•► 4 αβγά
•► χυμό από 1 & ½ λεμόνι ή όσο σας αρέσει
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Σοτάρετε το κοτόπουλο σε μία μεγάλη κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις δύο πλευρές. Αλατίζετε και σιγοβράζετε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
Σε δεύτερη κατσαρόλα σοτάρετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τα χόρτα και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν.
Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρότερα κομμάτια και το μεταφέρετε στην κατσαρόλα με τα χόρτα, μαζί με το ζουμί του.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το λεμόνι. Με βαθιά κουτάλα παίρνετε κουταλιές από το ζωμό της κατσαρόλας και τον προσθέτετε στο μίγμα των αβγών ανακατεύοντας συνεχώς.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το αβγολέμονο. Προσθέτετε τα μυρώνια, το μάραθο, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 1 κιλό χόρτα άγρια του βουνού (ραδίκια και τσουκνίδες)
•► 50 ml ελαιόλαδο
•► 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
•► 1 σκελίδα σκόρδο ολόκληρη
•► 100 ml κρασί λευκό
•► 1 κιλό φιλέτα από μπούτι κοτόπουλο Νιτσιάκος
•► ½ ματσάκι μάραθο ψιλοκομμένο
•► 1 ματσάκι μυρώνι ψιλοκομμένο
•► 4 αβγά
•► χυμό από 1 & ½ λεμόνι ή όσο σας αρέσει
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Σοτάρετε το κοτόπουλο σε μία μεγάλη κατσαρόλα με το μισό ελαιόλαδο για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει και από τις δύο πλευρές. Αλατίζετε και σιγοβράζετε μέχρι να γίνει το κοτόπουλο.
Σε δεύτερη κατσαρόλα σοτάρετε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τα χόρτα και συνεχίζετε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν.
Κόβετε το κοτόπουλο σε μικρότερα κομμάτια και το μεταφέρετε στην κατσαρόλα με τα χόρτα, μαζί με το ζουμί του.
Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αβγά με το λεμόνι. Με βαθιά κουτάλα παίρνετε κουταλιές από το ζωμό της κατσαρόλας και τον προσθέτετε στο μίγμα των αβγών ανακατεύοντας συνεχώς.
Αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το αβγολέμονο. Προσθέτετε τα μυρώνια, το μάραθο, αλατοπιπερώνετε και σερβίρετε.
Δείτε το κάτωθι κατατοπιστικό Video... ...
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Χριστόφορος Πέσκιας
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου