Το σφουγγάτο δεν είναι άλλο από μία ομελέτα, που σε αυτή τη συνταγή θα ψήσετε στον φούρνο.
Τα αρωματικά και η φέτα θα την κάνουν ακόμη πιο γευστική κι αν δεν έχετε όρεξη για ψητά ντοματάκια, μπορείτε να τη συνοδεύσετε και με μια χωριάτικη σαλάτα ή μία πολύχρωμη σαλάτα με βινεγκρέτ εσπεριδοειδών !!!
Υλικά:   { Για 6 Μερίδες }
Για το σφουγγάτο
•► 8 αβγά
•► 2-3 κολοκυθάκια τριμμένα, αλατισμένα και στραγγισμένα καλά
•► 1 κουτ. γλυκού άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
•► 2 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
•► 2 κουτ. γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 1 & ½ φλιτζάνι φέτα σκληρή, τριμμένη
•► 1 κουτ. σούπας κουκουναρόσπορους
•► ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
•► λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
•► 12 ντοματάκια, κομμένα στη μέση
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► λίγο αλάτι θαλασσινό, χοντρό
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χτυπάτε τα αβγά σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το σφουγγάτο, εκτός από το ελαιόλαδο.
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μέτριο ταψί (32εκ. διάμετρο) και το βάζετε να κάψει στο φούρνο για 6-8 λεπτά.
Το βγάζετε από το φούρνο και ρίχνετε μέσα το μίγμα των αβγών. Το στρώνετε ομοιόμορφα και το ξαναβάζετε στο φούρνο να ψηθεί για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.
Ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα: Σε μέτριο τηγάνι βάζετε το λάδι να κάψει και προσθέτετε τις ντοματούλες. Μόλις μαλακώσουν και πάρουν λίγο χρώμα τις βγάζετε. Δεν πρέπει να είναι λιωμένες.
Βγάζετε το σφουγγάτο από το φούρνο. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με ψιλοκομμένο άνηθο, κόβετε το σφουγγάτο σε τρίγωνα κομμάτια και το σερβίρετε ζεστό μαζί με τα ντοματάκια πασπαλισμένα με χοντρό αλάτι.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Για το σφουγγάτο
•► 8 αβγά
•► 2-3 κολοκυθάκια τριμμένα, αλατισμένα και στραγγισμένα καλά
•► 1 κουτ. γλυκού άνηθο ή μάραθο ψιλοκομμένο
•► 2 κουτ. γλυκού δυόσμο ψιλοκομμένο
•► 2 κουτ. γλυκού μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 1 & ½ φλιτζάνι φέτα σκληρή, τριμμένη
•► 1 κουτ. σούπας κουκουναρόσπορους
•► ⅓ φλιτζανιού ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι
Για το γαρνίρισμα
•► λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
•► 12 ντοματάκια, κομμένα στη μέση
•► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► λίγο αλάτι θαλασσινό, χοντρό
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Χτυπάτε τα αβγά σε μεγάλο μπολ και προσθέτετε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το σφουγγάτο, εκτός από το ελαιόλαδο.
Ρίχνετε το ελαιόλαδο σε μέτριο ταψί (32εκ. διάμετρο) και το βάζετε να κάψει στο φούρνο για 6-8 λεπτά.
Το βγάζετε από το φούρνο και ρίχνετε μέσα το μίγμα των αβγών. Το στρώνετε ομοιόμορφα και το ξαναβάζετε στο φούρνο να ψηθεί για 25-30 λεπτά περίπου, μέχρι να πάρει χρώμα.
Ετοιμάζετε τη γαρνιτούρα: Σε μέτριο τηγάνι βάζετε το λάδι να κάψει και προσθέτετε τις ντοματούλες. Μόλις μαλακώσουν και πάρουν λίγο χρώμα τις βγάζετε. Δεν πρέπει να είναι λιωμένες.
Βγάζετε το σφουγγάτο από το φούρνο. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με ψιλοκομμένο άνηθο, κόβετε το σφουγγάτο σε τρίγωνα κομμάτια και το σερβίρετε ζεστό μαζί με τα ντοματάκια πασπαλισμένα με χοντρό αλάτι.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Γεωργία Κοφινά ~ Food styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου