Η Γιάννα Μπαλαφούτη, η ψυχή της Πυλιακής Γης, μοιράζεται μαζί μας μια υπέροχη συνταγή για γλυκό κουταλιού πορτοκάλι, για να συνοδεύουμε τον καφέ μας.
Υλικά:
•► 8 πορτοκάλια χοντρόφλουδα
•► για 1 κιλό φρούτα, ένα κιλό ζάχαρη
•► χυμό από 3 πορτοκάλια
Εκτέλεση:
Πλένετε, ξύνετε και καθαρίζετε τα φρούτα να μην έχουν στίγματα.
Τα σκουπίζετε καλά και μετά τα βράζετε σε μια κατσαρόλα 40-50 λεπτά περίπου και, όταν εξατμιστεί το νερό, συμπληρώνετε επιπλέον νερό και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι η φλούδα να μαλακώσει (όχι να λιώσει).
Σουρώνετε τα πορτοκάλια και το αφήνετε να κρυώσουν.
Όταν κρυώσουν τα βάζετε σε καθαρή πετσέτα, κόβετε το πάνω και κάτω μέρος και μετά κόβετε κάθετα το πορτοκάλι στα 4 ή σε 8 κομμάτια.
Παίρνετε μια κατσαρόλα και βάζετε εναλλάξ μία στρώση ζάχαρη και μία στρώση φρούτο και τα αφήνετε για 10-12 ώρες.
Την άλλη μέρα, στον χυμό που θα βγάλουν τα πορτοκάλια προσθέτετε και το χυμό από τρία πορτοκάλια και αφήνετε το σιρόπι να βράσει σε μέτρια φωτιά. Ξαφρίζετε συνεχώς όποτε είναι απαραίτητο.
Αφού δέσει και κρυώσει το σιρόπι, βάζετε πάλι μέσα το πορτοκάλι και το αφήνετε για 24 ώρες.
Την άλλη μέρα, αν έχει βγάλει υγρά, το βάζετε σε δυνατή φωτιά για να γίνει το τελευταίο δέσιμο. Το αφήνετε να κρυώσει και το κλείνετε σε αποστειρωμένα βάζα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr , Πυλιακή Γη
•► 8 πορτοκάλια χοντρόφλουδα
•► για 1 κιλό φρούτα, ένα κιλό ζάχαρη
•► χυμό από 3 πορτοκάλια
Εκτέλεση:
Πλένετε, ξύνετε και καθαρίζετε τα φρούτα να μην έχουν στίγματα.
Τα σκουπίζετε καλά και μετά τα βράζετε σε μια κατσαρόλα 40-50 λεπτά περίπου και, όταν εξατμιστεί το νερό, συμπληρώνετε επιπλέον νερό και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι η φλούδα να μαλακώσει (όχι να λιώσει).
Σουρώνετε τα πορτοκάλια και το αφήνετε να κρυώσουν.
Όταν κρυώσουν τα βάζετε σε καθαρή πετσέτα, κόβετε το πάνω και κάτω μέρος και μετά κόβετε κάθετα το πορτοκάλι στα 4 ή σε 8 κομμάτια.
Παίρνετε μια κατσαρόλα και βάζετε εναλλάξ μία στρώση ζάχαρη και μία στρώση φρούτο και τα αφήνετε για 10-12 ώρες.
Την άλλη μέρα, στον χυμό που θα βγάλουν τα πορτοκάλια προσθέτετε και το χυμό από τρία πορτοκάλια και αφήνετε το σιρόπι να βράσει σε μέτρια φωτιά. Ξαφρίζετε συνεχώς όποτε είναι απαραίτητο.
Αφού δέσει και κρυώσει το σιρόπι, βάζετε πάλι μέσα το πορτοκάλι και το αφήνετε για 24 ώρες.
Την άλλη μέρα, αν έχει βγάλει υγρά, το βάζετε σε δυνατή φωτιά για να γίνει το τελευταίο δέσιμο. Το αφήνετε να κρυώσει και το κλείνετε σε αποστειρωμένα βάζα.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή απο Γιάννα Μπαλαφούτη
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr , Πυλιακή Γη
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου