Αγαπημένοι Παραδοσιακοί & Ελληνικοί, Αφράτοι και αρωματικοί κουραμπιέδες !!!
Υλικά:   { Μερίδες: Για 50-60 κομμάτια }
•► 600 γρ. βούτυρο λιωμένο
•► 2 κρόκους αβγών
•► 10 γρ. οινόπνευμα καθαρό
•► 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•► 250 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο
•► 1.200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 κιλό ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
•► ανθόνερο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Χτυπάτε το βούτυρο για 15 λεπτά (μέχρι να ασπρίσει), προσθέτετε διαδοχικά τους κρόκους των αβγών, το οινόπνευμα, τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα.
Βάζετε το μίγμα σε μια λεκάνη, προσθέτετε τα αμύγδαλα, το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα.
Πλάθετε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλετε. Ψήνουμε για 20 λεπτά στο φούρνο στους 120οC βαθμούς.
Βγάζετε τους κουραμπιέδες από τον φούρνο και ραντίζετε με το ανθόνερο. Αφήνετε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr , Πυλιακή Γη
•► 600 γρ. βούτυρο λιωμένο
•► 2 κρόκους αβγών
•► 10 γρ. οινόπνευμα καθαρό
•► 150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
•► 250 γρ. αμύγδαλο καβουρδισμένο
•► 1.200 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 κιλό ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
•► ανθόνερο (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Χτυπάτε το βούτυρο για 15 λεπτά (μέχρι να ασπρίσει), προσθέτετε διαδοχικά τους κρόκους των αβγών, το οινόπνευμα, τη ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα.
Βάζετε το μίγμα σε μια λεκάνη, προσθέτετε τα αμύγδαλα, το αλεύρι και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να γίνει ένα ενιαίο μίγμα.
Πλάθετε τους κουραμπιέδες στο σχήμα που θέλετε. Ψήνουμε για 20 λεπτά στο φούρνο στους 120οC βαθμούς.
Βγάζετε τους κουραμπιέδες από τον φούρνο και ραντίζετε με το ανθόνερο. Αφήνετε λίγο να κρυώσουν και πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτοι να σας είναι !!!
Η Συνταγή απο Γιάννα Μπαλαφούτη/ Πυλιακή Γη
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr , Πυλιακή Γη
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου