Μια ωραία σαλάτα που άνετα στέκεται στο τραπέζι και ως ένα ελαφρύ γεύμα.
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
•► 150 γρ. φακές
•► μαρούλι μέτρια κομμένο ή μίγμα πράσινων λαχανικών (baby σπανάκι, ρόκα κ.ά.)
•► 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος
•► 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
•► 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
•► 2 κουτ. σούπας ξίδι
•► 7 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 1 δαφνόφυλλο
•► θυμάρι φρέσκο ή ρίγανη
•► 1 μικρό καρότο ξυσμένο στον τρίφτη
•► 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο + λίγο επιπλέον
•► ½ πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια
•► 2 βραστά αβγά, μελάτα
•► 5-6 ντοματίνια
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Βράζετε τις φακές με το δαφνόφυλλο, αλατίζοντας προς το τέλος. Προσοχή, δεν πρέπει να παραβράσετε τις φακές και ανοίξουν ούτε να τις αφήσετε άβραστες και σκληρές. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν σε ένα μπολ.
Σοτάρετε σε μία κουταλιά ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια μαζί με το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε το μίγμα στο μπολ με τις φακές, προσθέτετε το καρότο και τον μαϊντανό.
Ανακατεύετε καλά μέσα σε ένα βαζάκι με καπάκι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξίδι και τη μουστάρδα να γίνει ομοιογενής σάλτσα, τη ρίχνετε κι αυτή στο μπολ με τις φακές και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε να ανακατευτούν τα αρώματα και να κρυώσουν οι φακές.
Κόβετε το απάκι σε κυβάκια και το σοτάρετε σκέτο σε αντικολλητικό τηγάνι.
Μέσα σε πιατέλα σερβιρίσματος κάνετε ένα στρώμα με τα πράσινα λαχανικά. Από πάνω σερβίρετε τις φακές, ντοματίνια κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα, το απάκι και τέλος με τα μελάτα αβγά κομμένα στη μέση και επιπλέον μαϊντανό. Ανακατεύετε στο τραπέζι. Ο κρόκος του αβγού που θα ανακατευτεί με τις φακές θα κάνει τη διαφορά…
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 150 γρ. φακές
•► μαρούλι μέτρια κομμένο ή μίγμα πράσινων λαχανικών (baby σπανάκι, ρόκα κ.ά.)
•► 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα, μαζί με το πράσινο μέρος
•► 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
•► 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
•► 2 κουτ. σούπας ξίδι
•► 7 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► 1 δαφνόφυλλο
•► θυμάρι φρέσκο ή ρίγανη
•► 1 μικρό καρότο ξυσμένο στον τρίφτη
•► 1 φλιτζάνι μαϊντανό ψιλοκομμένο + λίγο επιπλέον
•► ½ πιπεριά πράσινη, σε κυβάκια
•► 2 βραστά αβγά, μελάτα
•► 5-6 ντοματίνια
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Βράζετε τις φακές με το δαφνόφυλλο, αλατίζοντας προς το τέλος. Προσοχή, δεν πρέπει να παραβράσετε τις φακές και ανοίξουν ούτε να τις αφήσετε άβραστες και σκληρές. Τις στραγγίζετε και τις αφήνετε να κρυώσουν σε ένα μπολ.
Σοτάρετε σε μία κουταλιά ελαιόλαδο τα κρεμμυδάκια μαζί με το κρεμμύδι και την πιπεριά μέχρι να μαλακώσουν. Ρίχνετε το μίγμα στο μπολ με τις φακές, προσθέτετε το καρότο και τον μαϊντανό.
Ανακατεύετε καλά μέσα σε ένα βαζάκι με καπάκι το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το ξίδι και τη μουστάρδα να γίνει ομοιογενής σάλτσα, τη ρίχνετε κι αυτή στο μπολ με τις φακές και ανακατεύετε καλά. Αφήνετε να ανακατευτούν τα αρώματα και να κρυώσουν οι φακές.
Κόβετε το απάκι σε κυβάκια και το σοτάρετε σκέτο σε αντικολλητικό τηγάνι.
Μέσα σε πιατέλα σερβιρίσματος κάνετε ένα στρώμα με τα πράσινα λαχανικά. Από πάνω σερβίρετε τις φακές, ντοματίνια κομμένα στη μέση ή στα τέσσερα, το απάκι και τέλος με τα μελάτα αβγά κομμένα στη μέση και επιπλέον μαϊντανό. Ανακατεύετε στο τραπέζι. Ο κρόκος του αβγού που θα ανακατευτεί με τις φακές θα κάνει τη διαφορά…
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου ~ Food Styling: Αντωνία Κατή
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου