Ένα υπέροχο πιάτο εξαιρετικής νοστιμιάς !!!
Η λεπτομέρεια που θα κάνει τη διαφορά στη συγκεκριμένη συνταγή είναι η ξανθιά μπίρα που θα δώσει ξεχωριστή νότα στη σάλτσα σας.
Υλικά:   { Για 4-5 Μερίδες }
•► 1 κιλό μπακαλιάρο παστό, ξαρμυρισμένο, σε μερίδες
•► ½ φλιτζάνι μπίρα Pils Hellas
•► 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 3 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
•► 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
•► 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
•► 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
•► 3 φύλλα δάφνης
•► ¾ φλιτζανιού σταφίδα μαύρη
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 2-3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και τη δάφνη, μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτετε την μπίρα και αφήνετε να εξατμιστεί.
Ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύετε.
Προσθέτετε στο τηγάνι και τα ντοματάκια κονκασέ, τις σταφίδες, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό να πάρει μια βράση.
Σε ένα ταψάκι, στρώνετε τις φέτες του μπακαλιάρου, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και από πάνω μοιράζετε τη σάλτσα.
Ψήνετε τον μπακαλιάρο στον φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Tips:
Αν θέλετε το φαγητό να βγει ακόμη πιο ζουμερό, σκεπάζετε την επιφάνεια του ταψιού με φέτες φρέσκιας ντομάτας που θα αλατίσετε ελαφρά.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 1 κιλό μπακαλιάρο παστό, ξαρμυρισμένο, σε μερίδες
•► ½ φλιτζάνι μπίρα Pils Hellas
•► 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 3 μεγάλα κρεμμύδια σε φέτες
•► 2 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
•► 1 συσκευασία ντοματάκια κονκασέ
•► 1 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
•► 3 φύλλα δάφνης
•► ¾ φλιτζανιού σταφίδα μαύρη
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε 2-3 κουτ. σούπας από το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κρεμμύδια με το σκόρδο και τη δάφνη, μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτετε την μπίρα και αφήνετε να εξατμιστεί.
Ρίχνετε τον πελτέ ντομάτας και ανακατεύετε.
Προσθέτετε στο τηγάνι και τα ντοματάκια κονκασέ, τις σταφίδες, αλατοπιπερώνετε και αφήνετε το φαγητό να πάρει μια βράση.
Σε ένα ταψάκι, στρώνετε τις φέτες του μπακαλιάρου, προσθέτετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και από πάνω μοιράζετε τη σάλτσα.
Ψήνετε τον μπακαλιάρο στον φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά.
Tips:
Αν θέλετε το φαγητό να βγει ακόμη πιο ζουμερό, σκεπάζετε την επιφάνεια του ταψιού με φέτες φρέσκιας ντομάτας που θα αλατίσετε ελαφρά.
Δείτε το κατατοπιστικό Video… …
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ελένη Ψυχούλη
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου