Η food blogger – παρουσιάστρια Εύα Παρακεντάκη μας δίνει τη δική της, λαχταριστή εκδοχή για γλυκά καλιτσούνια { μυζηθροπιτάκια } με φράουλες.
Υλικά:   { Μερίδες: για 60-70 κομμάτια }
Για το φύλλο
•► ½ κιλό αλεύρι
•► 1 ποτήρι νερό
•► 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. γλυκού αλάτι
•► 2-3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
•► ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για την γέμιση
•► 250 γρ. μυζήθρα νωπή
•► 15 φυλλαράκια δυόσμο
•► 250 γρ. φράουλες
•► 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση:
Για το φύλλο: Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνετε μία λακκούβα στη μέση, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και αρχίζετε να ζυμώνετε, μέχρι να έχετε μια ελαστική και αφράτη ζύμη. Την αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Για τη γέμιση: Σπάτε τη μυζήθρα με πιρούνι και την ανακατεύετε καλά με τη ζάχαρη και τον δυόσμο.
Καθαρίζετε και πλένετε τις φράουλες, τις σκουπίζετε καλά να μην έχουν καθόλου νερό, τις κόβετε σε κομμάτια και τις αφήνετε στην άκρη.
Μοιράζετε τη ζύμη σε 8 μπαλάκια και αρχίζετε το άνοιγμα του φύλλου. Από κάθε φύλλο θα υπολογίσετε να βγάλετε 8 μικρούς δίσκους, τους οποίους θα σχηματίσετε με ένα φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ.
Μοιράζετε τη γέμιση στους δίσκους και από πάνω τοποθετείτε δύο-τρία κομματάκια φράουλα. Κλείνετε καλά σε μισοφέγγαρο, πιέζοντας τις άκρες του φύλλου με πιρούνι.
Τηγανίζετε τα πιτάκια σε τηγάνι με άφθονο ελαιόλαδο, τα βγάζετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και σερβίρετε.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Για το φύλλο
•► ½ κιλό αλεύρι
•► 1 ποτήρι νερό
•► 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. γλυκού αλάτι
•► 2-3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
•► ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για την γέμιση
•► 250 γρ. μυζήθρα νωπή
•► 15 φυλλαράκια δυόσμο
•► 250 γρ. φράουλες
•► 4 κουτ. σούπας ζάχαρη
Εκτέλεση:
Για το φύλλο: Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνετε μία λακκούβα στη μέση, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και αρχίζετε να ζυμώνετε, μέχρι να έχετε μια ελαστική και αφράτη ζύμη. Την αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Για τη γέμιση: Σπάτε τη μυζήθρα με πιρούνι και την ανακατεύετε καλά με τη ζάχαρη και τον δυόσμο.
Καθαρίζετε και πλένετε τις φράουλες, τις σκουπίζετε καλά να μην έχουν καθόλου νερό, τις κόβετε σε κομμάτια και τις αφήνετε στην άκρη.
Μοιράζετε τη ζύμη σε 8 μπαλάκια και αρχίζετε το άνοιγμα του φύλλου. Από κάθε φύλλο θα υπολογίσετε να βγάλετε 8 μικρούς δίσκους, τους οποίους θα σχηματίσετε με ένα φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ.
Μοιράζετε τη γέμιση στους δίσκους και από πάνω τοποθετείτε δύο-τρία κομματάκια φράουλα. Κλείνετε καλά σε μισοφέγγαρο, πιέζοντας τις άκρες του φύλλου με πιρούνι.
Τηγανίζετε τα πιτάκια σε τηγάνι με άφθονο ελαιόλαδο, τα βγάζετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Εύα Παρακεντάκη { Food Blogger }
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου