Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 25 Ιανουαρίου 2018

Καλιτσούνια γλυκά με μυζήθρα δυόσμο
και φρέσκες ΛΑΧΤΑΡΙΣΤΕΣ φράουλες !!!



Η food blogger – παρουσιάστρια Εύα Παρακεντάκη μας δίνει τη δική της, λαχταριστή εκδοχή για γλυκά καλιτσούνια { μυζηθροπιτάκια } με φράουλες.

Υλικά:   { Μερίδες: για 60-70 κομμάτια }

Για το φύλλο

•► ½ κιλό αλεύρι
•► 1 ποτήρι νερό
•► 2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
•► 1 κουτ. γλυκού αλάτι
•► 2-3 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
•► ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Για την γέμιση

•► 250 γρ. μυζήθρα νωπή
•► 15 φυλλαράκια δυόσμο
•► 250 γρ. φράουλες
•► 4 κουτ. σούπας ζάχαρη

Εκτέλεση:

Για το φύλλο: Ρίχνετε το αλεύρι σε ένα μπολ, κάνετε μία λακκούβα στη μέση, προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και αρχίζετε να ζυμώνετε, μέχρι να έχετε μια ελαστική και αφράτη ζύμη. Την αφήνετε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Για τη γέμιση: Σπάτε τη μυζήθρα με πιρούνι και την ανακατεύετε καλά με τη ζάχαρη και τον δυόσμο.

Καθαρίζετε και πλένετε τις φράουλες, τις σκουπίζετε καλά να μην έχουν καθόλου νερό, τις κόβετε σε κομμάτια και τις αφήνετε στην άκρη.

Μοιράζετε τη ζύμη σε 8 μπαλάκια και αρχίζετε το άνοιγμα του φύλλου. Από κάθε φύλλο θα υπολογίσετε να βγάλετε 8 μικρούς δίσκους, τους οποίους θα σχηματίσετε με ένα φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ.

Μοιράζετε τη γέμιση στους δίσκους και από πάνω τοποθετείτε δύο-τρία κομματάκια φράουλα. Κλείνετε καλά σε μισοφέγγαρο, πιέζοντας τις άκρες του φύλλου με πιρούνι.

Τηγανίζετε τα πιτάκια σε τηγάνι με άφθονο ελαιόλαδο, τα βγάζετε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν και σερβίρετε.



Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Εύα Παρακεντάκη { Food Blogger }

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :