Ένας νόστιμος ουζομεζές ή μια διαφορετική πατατοσαλάτα φούρνου με χταπόδι. Για μεγαλύτερη ευκολία θα χρησιμοποιήσετε χταποδάκι σε άλμη από κονσέρβα.
Υλικά:   { Για 4-5 Μερίδες }
•► 2 κονσέρβες χταπόδι σε άλμη, στραγγισμένο από τα υγρά του
•► 1 κιλό πατάτες, σε χοντρές ροδέλες
•► 2 πράσα, σε ροδέλες
•► 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
•► 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
•► χυμό από 1 λεμόνι
•► 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
•► μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Σε ένα ταψί βάζετε τις πατάτες, το πράσο, το σκόρδο, το κρασί, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά με τα χέρια.
Ψήνετε στο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Βγάζετε τις πατάτες από το φούρνο, προσθέτετε το χταπόδι, το χυμό του λεμονιού, τη ρίγανη και τον μαϊντανό, ανακατεύετε καλά αλλά προσεκτικά και ψήνετε το φαγητό για άλλα 10 λεπτά.
Σερβίρετε αμέσως όσο το φαγητό είναι ζεστό !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 2 κονσέρβες χταπόδι σε άλμη, στραγγισμένο από τα υγρά του
•► 1 κιλό πατάτες, σε χοντρές ροδέλες
•► 2 πράσα, σε ροδέλες
•► 2 σκελίδες σκόρδο, σε φετάκια
•► 1 φλιτζάνι έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
•► 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
•► χυμό από 1 λεμόνι
•► 2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή
•► μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180οC. Σε ένα ταψί βάζετε τις πατάτες, το πράσο, το σκόρδο, το κρασί, το ελαιόλαδο, αλατοπίπερο και ανακατεύετε καλά με τα χέρια.
Ψήνετε στο φούρνο για 30-40 λεπτά περίπου, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
Βγάζετε τις πατάτες από το φούρνο, προσθέτετε το χταπόδι, το χυμό του λεμονιού, τη ρίγανη και τον μαϊντανό, ανακατεύετε καλά αλλά προσεκτικά και ψήνετε το φαγητό για άλλα 10 λεπτά.
Σερβίρετε αμέσως όσο το φαγητό είναι ζεστό !!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ελένη Ψυχούλη ~ Food Styling: Tina + Olivia Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου