Αυτή η σαλάτα με κινόα και σιτάρι είναι από τις πιο υγιεινές και χορταστικές επιλογές, με τη σος με εσπεριδοειδή να της δίνει έξτρα γεύση και φίνο άρωμα.
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
•► 100 γρ. κινόα
•► 100 γρ. σιτάρι
•► 250 γρ. φύλλα από φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένο
•► 1 πορτοκάλι σε φετάκια
•► 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
•► ¼ φλιτζανιού σταφίδες ξανθές
•► ¼ φλιτζανιού κράνμπερις
•► 1/3 φλιτζανιού αμύγδαλα
•► 2-3 κουτ. σούπας κατίκι Δομοκού
•► 5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► αλάτι, πιπέρι
Για τη σος { Βινεγκρέτ }
•► ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
•► χυμό από 1 λεμόνι
•► ξύσμα από 1 πορτοκάλι
•► 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσάμικο (κατά προτίμηση κρέμα με άρωμα εσπεριδοειδών)
•► 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
•► 1 κουτ. γλυκού μέλι
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουλιάζετε αποβραδίς το σιτάρι. Την επόμενη μέρα το στραγγίζετε και το βράζετε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό και λίγο αλάτι.
Σε δεύτερη κατσαρόλα βράζετε την κινόα σε αλατισμένο νερό και τη στραγγίζετε πολύ καλά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε τα αμύγδαλα μέχρι να ροδίσουν.
Βάζετε όλα τα υλικά για τη σος σε ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι και χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθούν.
Σε μπολ βάζετε το σπανάκι, την κινόα, το σιτάρι, τις σταφίδες τα κράνμπερις, το κατίκι, το πορτοκάλι, τον μαϊντανό και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και περιχύνετε με τη σος.
Ανακατεύετε πολύ καλά, πασπαλίζετε τη σαλάτα με τα αμύγδαλα και σερβίρετε.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 100 γρ. κινόα
•► 100 γρ. σιτάρι
•► 250 γρ. φύλλα από φρέσκο σπανάκι, χοντροκομμένο
•► 1 πορτοκάλι σε φετάκια
•► 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
•► ¼ φλιτζανιού σταφίδες ξανθές
•► ¼ φλιτζανιού κράνμπερις
•► 1/3 φλιτζανιού αμύγδαλα
•► 2-3 κουτ. σούπας κατίκι Δομοκού
•► 5-6 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► αλάτι, πιπέρι
Για τη σος { Βινεγκρέτ }
•► ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
•► χυμό από 1 λεμόνι
•► ξύσμα από 1 πορτοκάλι
•► 2 κουτ. σούπας ξίδι βαλσάμικο (κατά προτίμηση κρέμα με άρωμα εσπεριδοειδών)
•► 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
•► 1 κουτ. γλυκού μέλι
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Μουλιάζετε αποβραδίς το σιτάρι. Την επόμενη μέρα το στραγγίζετε και το βράζετε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό και λίγο αλάτι.
Σε δεύτερη κατσαρόλα βράζετε την κινόα σε αλατισμένο νερό και τη στραγγίζετε πολύ καλά.
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια φωτιά σοτάρετε τα αμύγδαλα μέχρι να ροδίσουν.
Βάζετε όλα τα υλικά για τη σος σε ένα γυάλινο βαζάκι με καπάκι και χτυπάτε καλά να ομογενοποιηθούν.
Σε μπολ βάζετε το σπανάκι, την κινόα, το σιτάρι, τις σταφίδες τα κράνμπερις, το κατίκι, το πορτοκάλι, τον μαϊντανό και το κρεμμύδι. Αλατοπιπερώνετε ελαφρά και περιχύνετε με τη σος.
Ανακατεύετε πολύ καλά, πασπαλίζετε τη σαλάτα με τα αμύγδαλα και σερβίρετε.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ελένη Ψυχούλη
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου