Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 5 Μαρτίου 2018

Φιλέτο μπακαλιάρου αλά πολίτα
με αγκινάρες και καρότα !!!



Μια συνταγή που θα σάς κάνει να αγαπήσετε το ψάρι. Δοκιμάστε την.

Υλικά: { Μερίδες: 5-6 }

•► 1 κιλό φιλέτα μπακαλιάρου κατεψυγμένα
•► 12 καρδιές αγκινάρας κατεψυγμένες ή φρέσκες
•► 2 καρότα, σε ροδέλες
•► 6 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές ροδέλες
•► 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στον τρίφτη
•► 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
•► χυμό από 1 λεμόνι
•► 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε απαλά τα φρέσκα κρεμμυδάκια καθώς και το τριμμένο κρεμμύδι.

Ρίχνετε το καρότο και τις καρδιές της αγκινάρας, προσθέτετε ένα νεροπότηρο χλιαρό νερό, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά περίπου για 30 λεπτά, μέχρι οι καρδιές της αγκινάρας να γίνουν τρυφερές.

Χαμηλώνετε τη φωτιά και με μεγάλη προσοχή ακουμπάτε πάνω στις αγκινάρες τα φιλέτα του μπακαλιάρου.

Σκεπάζετε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα περίπου για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζετε, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και κουνάτε την κατσαρόλα να πάει παντού.

Αφήνετε το φαγητό να κρυώσει λίγο και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σερβίρετε σε κάθε πιάτο από ένα καλό φιλέτο μπακαλιάρου, δύο καρδιές αγκινάρας και μπόλικη σαλτσούλα με τα κρεμμυδάκια και τα καρότα.

Πασπαλίζετε τα πιάτα με άφθονο ψιλοκομμένο άνηθο !!!


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης ~ Food Styling: Tina Webb

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :