Μια συνταγή που θα σάς κάνει να αγαπήσετε το ψάρι. Δοκιμάστε την.
Υλικά: { Μερίδες: 5-6 }
•► 1 κιλό φιλέτα μπακαλιάρου κατεψυγμένα
•► 12 καρδιές αγκινάρας κατεψυγμένες ή φρέσκες
•► 2 καρότα, σε ροδέλες
•► 6 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές ροδέλες
•► 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στον τρίφτη
•► 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
•► χυμό από 1 λεμόνι
•► 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε απαλά τα φρέσκα κρεμμυδάκια καθώς και το τριμμένο κρεμμύδι.
Ρίχνετε το καρότο και τις καρδιές της αγκινάρας, προσθέτετε ένα νεροπότηρο χλιαρό νερό, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά περίπου για 30 λεπτά, μέχρι οι καρδιές της αγκινάρας να γίνουν τρυφερές.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και με μεγάλη προσοχή ακουμπάτε πάνω στις αγκινάρες τα φιλέτα του μπακαλιάρου.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα περίπου για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζετε, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και κουνάτε την κατσαρόλα να πάει παντού.
Αφήνετε το φαγητό να κρυώσει λίγο και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σερβίρετε σε κάθε πιάτο από ένα καλό φιλέτο μπακαλιάρου, δύο καρδιές αγκινάρας και μπόλικη σαλτσούλα με τα κρεμμυδάκια και τα καρότα.
Πασπαλίζετε τα πιάτα με άφθονο ψιλοκομμένο άνηθο !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 1 κιλό φιλέτα μπακαλιάρου κατεψυγμένα
•► 12 καρδιές αγκινάρας κατεψυγμένες ή φρέσκες
•► 2 καρότα, σε ροδέλες
•► 6 κρεμμυδάκια φρέσκα, σε λεπτές ροδέλες
•► 1 κρεμμύδι ξερό, τριμμένο στον τρίφτη
•► 1 φλιτζάνι άνηθο ψιλοκομμένο
•► χυμό από 1 λεμόνι
•► 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε απαλά τα φρέσκα κρεμμυδάκια καθώς και το τριμμένο κρεμμύδι.
Ρίχνετε το καρότο και τις καρδιές της αγκινάρας, προσθέτετε ένα νεροπότηρο χλιαρό νερό, αλατοπιπερώνετε και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά περίπου για 30 λεπτά, μέχρι οι καρδιές της αγκινάρας να γίνουν τρυφερές.
Χαμηλώνετε τη φωτιά και με μεγάλη προσοχή ακουμπάτε πάνω στις αγκινάρες τα φιλέτα του μπακαλιάρου.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα και συνεχίζετε το μαγείρεμα περίπου για 15 λεπτά. Ξεσκεπάζετε, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και κουνάτε την κατσαρόλα να πάει παντού.
Αφήνετε το φαγητό να κρυώσει λίγο και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας σερβίρετε σε κάθε πιάτο από ένα καλό φιλέτο μπακαλιάρου, δύο καρδιές αγκινάρας και μπόλικη σαλτσούλα με τα κρεμμυδάκια και τα καρότα.
Πασπαλίζετε τα πιάτα με άφθονο ψιλοκομμένο άνηθο !!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ηλίας Μαμαλάκης ~ Food Styling: Tina Webb
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου