Μια πολύ νόστιμη πατατοσαλάτα, που γίνεται και τέλειο συνοδευτικό για ψητό ψάρι όπως τόνο.
Τη συνοδεύετε με μπίρα και αν αφαιρέσετε το μπέικον γίνεται αμέσως vegetarian.
Υλικά:   { Για 4 Μερίδες }
•► 700 γρ. πατάτες μικρές
•► 300 γρ. φασολάκια κατεψυγμένα
•► 1 κρεμμύδι ξερό μικρό ξυσμένο στον τρίφτη
•► 100 γρ. μπέικον σε λωρίδες
Για τη βινεγκρέτ
•► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
•► 1 κουτ. γλυκού πετιμέζι
•► 2 κουτ. σούπας μουστάρδα δυνατή
Εκτέλεση:
Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι. Ξεχωριστά βράζετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα φασολάκια για 15 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε το μπέικον. Το βγάζετε στην άκρη και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Στραγγίζετε τις πατάτες κι αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν τις ξεφλουδίσετε. Τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τις ρίχνετε σε σαλατιέρα. Προσθέτετε τα φασολάκια, το κρεμμύδι και το μπέικον.
Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: ... ανακατεύοντας σε ένα βαζάκι με καπάκι όλα τα υλικά. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε την πατατοσαλάτα αμέσως.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
•► 700 γρ. πατάτες μικρές
•► 300 γρ. φασολάκια κατεψυγμένα
•► 1 κρεμμύδι ξερό μικρό ξυσμένο στον τρίφτη
•► 100 γρ. μπέικον σε λωρίδες
Για τη βινεγκρέτ
•► ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
•► 2 κουτ. σούπας ξύδι βαλσάμικο
•► 1 κουτ. γλυκού πετιμέζι
•► 2 κουτ. σούπας μουστάρδα δυνατή
Εκτέλεση:
Πλένετε καλά τις πατάτες και τις βράζετε με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να τρυπιούνται εύκολα με πιρούνι. Ξεχωριστά βράζετε σε κατσαρόλα με αλατισμένο νερό τα φασολάκια για 15 λεπτά.
Σε αντικολλητικό τηγάνι ψήνετε το μπέικον. Το βγάζετε στην άκρη και σοτάρετε ελαφρά το κρεμμύδι με ελάχιστο ελαιόλαδο.
Στραγγίζετε τις πατάτες κι αφήνετε να κρυώσουν λίγο πριν τις ξεφλουδίσετε. Τις κόβετε σε χοντρά κομμάτια και τις ρίχνετε σε σαλατιέρα. Προσθέτετε τα φασολάκια, το κρεμμύδι και το μπέικον.
Ετοιμάζετε τη βινεγκρέτ: ... ανακατεύοντας σε ένα βαζάκι με καπάκι όλα τα υλικά. Περιχύνετε τη σαλάτα με τη βινεγκρέτ και ανακατεύετε καλά. Σερβίρετε την πατατοσαλάτα αμέσως.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου