Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τρίτη 6 Μαρτίου 2018

Brownies με ελαιόλαδο & φιστίκια Αιγίνης !!!



Το γλυκό του μισάωρου, όταν η επιθυμία για σοκολάτα ανεβαίνει.

Λαχταριστά brownies σοκολάτας σε μια αναπάντεχη εκδοχή με τραγανά φιστίκια Αιγίνης !!!

Υλικά:   { Μερίδες: για ένα ταψάκι 19x28εκ.}

•► 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
•► 200 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
•► 4 αβγά
•► 200 γρ. ζάχαρη
•► 1 φλιτζάνι τσαγιού (2 δάχτυλα κάτω από το χείλος) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 χουφτίτσα ψίχα από φιστίκια Αιγίνης ή άλλο ξηρό καρπό της επιλογής σας

Για τη σάλτσα σοκολάτας

•► 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
•► 150 ml κρέμα γάλακτος
•► 1 κουτ. σούπας κονιάκ

Για το σερβίρισμα

•► παγωτό βανίλια
•► φιστίκι Αιγίνης ψημένο και κοπανισμένο
•► λίγες φράουλες

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρα με το ελαιόλαδο.

Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα αβγά με τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας έναν αβγοδάρτη. Αδειάζετε μέσα με τη βοήθεια μιας μαρίζ το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας, προσθέτετε και το αλεύρι ρίχνοντάς το από σουρωτήρι και ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά με τη μαρίζ, να ομογενοποιηθούν.

Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι διαστάσεων 19x28εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα σας. Πασπαλίζετε από πάνω με την ψίχα του φιστικιού και ψήνετε στο φούρνο για 18-20 λεπτά.

Πρακτικά, όταν σταθεροποιηθεί η επιφάνεια του brownie, τότε το γλυκό σας είναι έτοιμο. Ψημένο πάνω-κάτω και ζουμερό στο κέντρο. Αν το παραψήσετε, θα είναι εξίσου νόστιμο, αλλά στεγνό…

Για τη σάλτσα σοκολάτας: Σπάτε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια και τη ρίχνετε σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και όταν κάψει περιχύνετε την κουβερτούρα στο μπολ. Αφήνετε για 1 λεπτό, ανακατεύετε με μια μαρίζ να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτετε το κονιάκ.

Μόλις είναι έτοιμο το brownie το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς. Σερβίρετε το brownie κόβοντας σε κομμάτια, συνοδεύοντας με λίγο παγωτό, φράουλες και περιχύνοντας με τη σάλτσα και λίγο φιστίκι Αιγίνης.


Δείτε το κάτωθι κατατοπιστικό Video... ...



Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!


Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου

Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

olivemagazine.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :