Το γλυκό του μισάωρου, όταν η επιθυμία για σοκολάτα ανεβαίνει.
Λαχταριστά brownies σοκολάτας σε μια αναπάντεχη εκδοχή με τραγανά φιστίκια Αιγίνης !!!
Υλικά:   { Μερίδες: για ένα ταψάκι 19x28εκ.}
•► 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
•► 200 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
•► 4 αβγά
•► 200 γρ. ζάχαρη
•► 1 φλιτζάνι τσαγιού (2 δάχτυλα κάτω από το χείλος) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 χουφτίτσα ψίχα από φιστίκια Αιγίνης ή άλλο ξηρό καρπό της επιλογής σας
Για τη σάλτσα σοκολάτας
•► 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
•► 150 ml κρέμα γάλακτος
•► 1 κουτ. σούπας κονιάκ
Για το σερβίρισμα
•► παγωτό βανίλια
•► φιστίκι Αιγίνης ψημένο και κοπανισμένο
•► λίγες φράουλες
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρα με το ελαιόλαδο.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα αβγά με τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας έναν αβγοδάρτη. Αδειάζετε μέσα με τη βοήθεια μιας μαρίζ το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας, προσθέτετε και το αλεύρι ρίχνοντάς το από σουρωτήρι και ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά με τη μαρίζ, να ομογενοποιηθούν.
Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι διαστάσεων 19x28εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα σας. Πασπαλίζετε από πάνω με την ψίχα του φιστικιού και ψήνετε στο φούρνο για 18-20 λεπτά.
Πρακτικά, όταν σταθεροποιηθεί η επιφάνεια του brownie, τότε το γλυκό σας είναι έτοιμο. Ψημένο πάνω-κάτω και ζουμερό στο κέντρο. Αν το παραψήσετε, θα είναι εξίσου νόστιμο, αλλά στεγνό…
Για τη σάλτσα σοκολάτας: Σπάτε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια και τη ρίχνετε σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και όταν κάψει περιχύνετε την κουβερτούρα στο μπολ. Αφήνετε για 1 λεπτό, ανακατεύετε με μια μαρίζ να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτετε το κονιάκ.
Μόλις είναι έτοιμο το brownie το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς. Σερβίρετε το brownie κόβοντας σε κομμάτια, συνοδεύοντας με λίγο παγωτό, φράουλες και περιχύνοντας με τη σάλτσα και λίγο φιστίκι Αιγίνης.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Υλικά:   { Μερίδες: για ένα ταψάκι 19x28εκ.}
•► 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα σε κομματάκια
•► 200 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
•► 4 αβγά
•► 200 γρ. ζάχαρη
•► 1 φλιτζάνι τσαγιού (2 δάχτυλα κάτω από το χείλος) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 χουφτίτσα ψίχα από φιστίκια Αιγίνης ή άλλο ξηρό καρπό της επιλογής σας
Για τη σάλτσα σοκολάτας
•► 125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
•► 150 ml κρέμα γάλακτος
•► 1 κουτ. σούπας κονιάκ
Για το σερβίρισμα
•► παγωτό βανίλια
•► φιστίκι Αιγίνης ψημένο και κοπανισμένο
•► λίγες φράουλες
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα κουβερτούρα με το ελαιόλαδο.
Σε ένα μπολ ανακατεύετε τα αβγά με τη ζάχαρη, χρησιμοποιώντας έναν αβγοδάρτη. Αδειάζετε μέσα με τη βοήθεια μιας μαρίζ το μίγμα της λιωμένης σοκολάτας, προσθέτετε και το αλεύρι ρίχνοντάς το από σουρωτήρι και ανακατεύετε όλα μαζί τα υλικά με τη μαρίζ, να ομογενοποιηθούν.
Στρώνετε με χαρτί ψησίματος ένα ταψάκι διαστάσεων 19x28εκ. και αδειάζετε μέσα το μίγμα σας. Πασπαλίζετε από πάνω με την ψίχα του φιστικιού και ψήνετε στο φούρνο για 18-20 λεπτά.
Πρακτικά, όταν σταθεροποιηθεί η επιφάνεια του brownie, τότε το γλυκό σας είναι έτοιμο. Ψημένο πάνω-κάτω και ζουμερό στο κέντρο. Αν το παραψήσετε, θα είναι εξίσου νόστιμο, αλλά στεγνό…
Για τη σάλτσα σοκολάτας: Σπάτε τη σοκολάτα κουβερτούρα σε κομμάτια και τη ρίχνετε σε ένα μπολ. Ζεσταίνετε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και όταν κάψει περιχύνετε την κουβερτούρα στο μπολ. Αφήνετε για 1 λεπτό, ανακατεύετε με μια μαρίζ να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτετε το κονιάκ.
Μόλις είναι έτοιμο το brownie το βγάζετε από το φούρνο και το αφήνετε να κρυώσει ελαφρώς. Σερβίρετε το brownie κόβοντας σε κομμάτια, συνοδεύοντας με λίγο παγωτό, φράουλες και περιχύνοντας με τη σάλτσα και λίγο φιστίκι Αιγίνης.
Δείτε το κάτωθι κατατοπιστικό Video... ...
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας Απόλαυση !!!
Η Συνταγή από Ιωάννα Σταμούλου
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου