Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Τσουρεκάκια Κορδωνάτα Εύκολα κι Αφράτα !!!



Μία εύκολη συνταγή για πολύ αφράτα τσουρεκάκια που Θα τα Λατρέψετε !!!

Μαλακά, αφράτα και μαστιχωτά για σίγουρη επιτυχία.

Ας προχωρήσουμε λοιπόν στη συνταγή και στην εκτέλεσή της.

Υλικά:

•► 280 ml γάλα εβαπορέ αραιωμένο με νερό χλιαρό.
( 200 ml γάλα και 80 ml νερό )
•► 3 αυγά
•► 3 φακελάκια ξηρή μαγιά
( ή 50 γραμ. νωπή μαγιά )
•► 70 γραμ. βούτυρο μαλακωμένο.
•► 120 γραμ. άχνη ζάχαρη
•► 60 γραμ. ιμβερτοζαχαρη
( 450 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική ,360 γραμ. νερό ,1 κουτ. γλ. χυμό λεμονιού. Βράζουμε για 10 με 12 λεπτά σε πολυ χαμηλή θερμοκρασία. Το φυλάμε σε γυάλινο βάζο στο ψυγείο. )
•► Λίγο αλάτι, μια τσιμπιά.
•► 700 – 750 γραμ. αλεύρι για τσουρέκια
•► 1 κουτ. γλ. μαχλέπι
•► Μισο κουτ. γλ. μαστίχα κοπανισμένη
•► Στη μύτη του κουταλιού κακουλέ
( Ή ξύσμα πορτοκαλιού )
( Ή βανίλια )
•► 1 κρόκο αραιωμένο με λίγο γάλα για την επάλειψη.

Εκτέλεση

Βάζουμε τη μαγιά μαζί με την ιμβερτοζάχαρη (δείτε παρακάτω πως να την κάνετε) και το αραιωμένο γάλα, ανακατεύουμε και αφήνουμε να ενεργοποιηθεί.

Στο μίξερ ρίχνουμε τη μαγιά , τα αυγά, την άχνη , τα μυρωδικά, το βούτυρο , το αλάτι ανακατεύουμε λιγα λεπτά και σιγα σιγά ρίχνουμε το αλεύρι. Χτυπάμε στη δυνατή ταχύτητα του μίξερ, μέχρι η ζύμη μας να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του σκεύους.

Βάζουμε το σκεύος στο προθερμασμένο φούρνο στους 50 βαθμούς μέχρι να φουσκώσει μέχρι επάνω. Όταν ο φούρνος έρθει στη θερμοκρασία των 50 β, τον σβήνουμε !!! Αφού φουσκώσει το πατάμε να ξεφουσκώσει και παίρνουμε ποσότητα ζυμαριού και πλάθουμε.

Τοποθετούμε σε ταψί και τα βάζουμε πάλι στο φούρνο, στους 50 β. ΜΟΝΟ για 1 τέταρτο. Τα βγάζουμε από το φούρνο, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 170β. Περιμένουμε να σβήσει το λαμπάκι. Αλείφουμε με τον κρόκο τα τσουρέκια μας και ψήνουμε τα μικρά για 20 λεπτά και τα μεγαλύτερα λίγο παραπάνω.

Για όσους έχουν αρτοπαρασκευαστή , ρίχνουν όλα τα υλικά μέσα και αφήνουμε να ζυμώσει και να φουσκώσει, μέχρι επάνω. Η υπόλοιπη διαδικασία ειναι η ίδια.

Ιμβερτοζάχαρη

Υλικά:


•► 450 γραμ. ζάχαρη
•► 360 γραμ. νερό
•► 1 κουτ. γλ. λεμόνι
( ή 1/2 κουτ. γλ κιτρικό οξύ (ξινό) )

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά μας. Ανάβουμε το μάτι της κουζίνας στο 2 για τις κουζίνες που είναι το μάτι από 1-3 και για τις κουζίνες από το 1-9 στο 6. Φέρνουμε το σιρόπι μας σε θέση βρασμού. Ανακατεύουμε μόνο μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη… μετά δεν ξανα_ανακατεύουμε.

Μόλις αρχίσει ο βρασμός, κατεβάζουμε στο 1 και αντίστοιχα στο 3. Αν έχουμε θερμόμετρο, στους 114 β. Κελσίου. Βράζουμε για 10 με 12 λεπτά. Καθ΄ όλη τη διάρκεια του βρασμού, με ένα πινελάκι βουτηγμένο στο νερό ,καθαρίζουμε τα τοιχώματα του σκεύους από τους κόκκους ζάχαρης που σίγουρα έχουν κολλήσει.

Αποθηκεύουμε σε γυάλινο βάζο και το φυλάσσουμε στο ψυγείο για 6 μήνες ως 1 χρόνο. Εαν δούμε σε όλο αυτό το χρονικό διάστημα , οτι έχει πιάσει μούχλα… τότε έχει χαλάσει, το πετάμε και φτιάχνουμε άλλο.

Το χρησιμοποιούμε σε τσουρέκια, ψωμί, ψωμάκια, κέικ ,παγωτό. Η αναλογία είναι 1 προς 3. Δηλαδή… όταν η συνταγή μας ζητάει 200 γρ ζάχαρη, βάζουμε 150 γρ και 50 ιμβερτοζάχαρη.

Η ζάχαρη αυτη έχει την ιδιότητα, να δίνει στα γλυκά μας και στις ζύμες μας ελαστικότητα, υγρασία στα κέικ και στα παγωτά να μην κρυσταλλώνουν.



Δείτε το κάτωθι κατατοπιστικό Video… …



Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι!!!



Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii , Αναλογία στέβιας με ζάχαρη

newside.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :